בואו קבלו מתכון לצלי כתף בדיוק כמו שפעם היו עושים רק במקום יין, בואו ננצל את כל הטוב שבענבים טריים!
כהכנות מקדימות לפסח הקרב ובא, שירן ביקשה שאכין צלי כמו של פעם. יכול להיות שהיא התכוונה לצלי עם פטריות או לקדרת בקר עם תפוחי אדמה, אבל ״כמו פעם״ זרק אותי לצלי של סבתא שרה שהיה מורכב רק מבצל, בשר, מים. הכנתי אותו הדבר. כמעט.
בצל שמושחם בשמן. בשר בגוש שלם, דבש, מיץ ענבים וענבים טריים. לתנור. אח״כ לפרוס. ושוב לתנור. זהו. הזמן כבר יעשה את שלו. הזמן הזה. איף. חג פסח שמח ❤️
צלי כתף עם ענבים
מצרכים:
1 ק״ג בשר כתף מס 5
2 קילו בצל
1/2 קילו ענבים טחונים למיץ
עוד אשכולות ענבים לכיף
מעט טימין
1/2 כוס מים רותחים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
בסיר מניחים שמן ובצל ומחממים קלות
מוסיפים בשר ומיץ ענבים
אשכולות ענבים מסביב
מעט דבש וטימין
רתיחה
לתנור ב- 160 מעלות לשעתיים מכוסה
מקררים
פורסים ומחזירים לרוטב
מחזירים מכוסה לעוד שעתיים