בכלל תיכננתי להכין גראטן מהמם, אבל ימי שישי עד הגעת הילדים לחיים שלנו, היו מוקדשים או לבורקס בשר בשוק הכרמל או לפלאפל של ג׳וני בטשרניחובסקי. שירנקה מעולם לא התעניינה בפלאפל יותר מדי ותמיד קיבלה מג׳וני שקית נייר חומה ומשומנת היטב מפוצצת עם צ׳יפס של פלאפל.
ובנינו, זה הכי קל להכין צ׳יפס של פלאפל.
צ׳יפס של פלאפל
מצרכים:
2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי בינוני לרוחבם
בלילה:
1 כוס קמח טמפורה
1 ביצה
3/4 כוס סודה קרה
3 קוביות קרח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח דק
מערבבים היטב וטובלים את פרוסות התפוחי אדמה בבלילה.
מחממים שמן עמוק ומטגנים שתי דקות מכל צד.
מעבירים לרשת לסינון משמן מיותר ויאללה, תנו ביס