לפני יומיים שירנקה חזרה מפלידייט של אחרי הגן עם כתם של רוטב עגבניות על לחי שמאל שלה. ממש בחיבור עם הפה. אני לא בעל חשדניסט וסומך עליה יותר מכל דבר אחר, אבל אני מודה שחוש חש הבלש צץ קפץ ממני, והרגשתי בגוף את התחושה הזו שמשהו התרחש לך מאחורי הגב.
״בא לך משהו לאכול?״ שאלתי באגביות.
״האמת שלא, מתפוצץ לי הראש זרקה לעברי והרגשתי את האדמה רועדת.
״שירן״ ככה אני קורא לה כשאני אסרטיבי וקשוח כמו גבר מערות מצוי.
״אני צריך לחשוש?״
*צרצרים*
״מהמבעצ המנכמהככ״ לחשה לכיווני
״אכלת פסטה טונה אצל אמא של החברה של התאומים?????״ (אני מבין אותה בכל מצב)
״כן. אני מודה. אבל היא הייתה אחרת. מרגשת.״
״אחרת??? אחרת ממה? בחיים לא ביקשת שאכין לך פסטה טונה. הפעם האירונה שבישלתי את המנה הזו הייתה באמצע הפלאייה בברנינג מן לפני מאה שנה״
״בישלת לאחרים?״ שאלה פתאום
״טוב, חלאס. בואי נכין פסטה טונה בסיר אחד ביחד. מתאים?״
״כל החיים מתאים לי איתך״ ענתה (בשיחה שהמצאתי אז מה אכפת לי)
וכעת: פסטה טונה בסיר אחד
מצרכים:
1/2 חבילת ספגטי
4 שיני שום רצוצות
1 בצל סגול פרוס
3 ענפי סלרי קצוצים (גם העלים)
1 חבילה קטנה רסק עגבניות
1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות
2 כפיות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 צנצנת טונה בשמן זית
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מלח, פלפל מעט סוכר
הכל בסיר אחד. מערבבים שהספגטי יצופה בשמן. מכסים בשלוש כוסות מים רותחים. מכסים בנייר אפייה. מכניסים לתנור ב180 מעלות 35 דק.
מוציאים, מערבבים. אוכלים