פנקייק עננים

ב- 2009 יצא הספר הראשון שלי ״מטבח ישראלי״ והוא כולל בתוכו מתכון לפנקייק ברוטב חלבה ושוקולד לבן שזה החיים, ומאז אין שבוע שלא מבקשים ממני מתכון לפנקייק.
אני מכין בלי סוף סוגי פנקייקים: ריקוטה ופירות יער, חלבה ושוקולד, שוקולד וקצת, שיבולת שועל וקקאו, בננות ותמרים ומה שרק תרצו.

המתכון הזה הוא בייסיק וממנו תוכלו לעשות מה שרק תחשקו.

פנקייק עננים

פנקייק עננים

מצרכים:
200 גר קמח תופח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
2 ביצים מידה לארג׳
240 מל חלב קר
50 – 100 גר חמאה מומסת (לפי שיקולכם)

אופן ההכנה:

מערבבים חלב, אבקת אפייה, סוכר, ביצים בעזרת מטרפה. מקציפים שלוש דק. מוסיפים קמח תופח מנופה. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. לא לערבב יוצר מדי. זה בסדר אם נשארים גושים קטנים.

מחממים מחבת ומורחים בעזרת מברשת חמאה. יוצקים ממסת הפנקייק למחבת (אם אין לכם מחבת כזו תצטרכו רינגים שיש בכל חנות אפייה) מטגנים 2 דק בחום גבוה. מנמיכים חום והופכים פנקייק.

ברוטב אני לא מתערב לכם. חובבי המייפל מול מעריצי השוקולד ובאמצע חובבי הפירות הטריים. תחליטו בעצמכם. אבל בננות מקורמלות זה חלום.

מתכון לפנקייק עננים

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פוקצ'ה ללא לישה

פוקצ'ה ללא לישה

ביום רביעי, שבוע הבא, אני הולך לעשות ערב איטלקי מהמם לנערות ונערי כפר עזה שפונו לשפיים. החלטתי שמעבר לפסטות ופיצות ועוד קלישאות איטלקיות מנצחות, אלמד

אוסובוקו עגל

אוסובוקו עגל עם קניידלך

מנה מושלמת לפסח שמשלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך! אז קבלו מתכון שמבשלים בבישול ארוך בסיר אחד – אוסובוקו עגל עם קניידלך!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)