קבלו פאי רועים של אמא של שירנקה (ארגנטינאית מלידה)
לרוב אנחנו מכירים את הגרסה האנגלית והכבדה של הבשר עם הפטריות, אבל פה מוותרים על הכל ומוסיפים זיתים וביצים בלבד, ואלו גם תוספות שהילדים עפים עליהן.
פאי רועים
מצרכים:
לשכבת בשר:
2 בצל לבן קצוצים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כוס זיתים קצוצים
4 ביצים קשות קצוצות
מלח, פלפל
לשכבת פירה:
6 תפוחי אדמה קלופים
(מי שלא שומר כשרות יכול להוסיף חמאה וחלב לפירה)
אופן ההכנה:
תנור על 190 גריל עליון
בשמן זית מטגנים בצלים להשחמה
מוסיפים פפריקה ומערבבים
מוסיפים בשר ובעזרת כף משטחים על המחבת. צורבים את הבשר עד שמשנה את צבעו
מורידים מהאש ומוסיפים זיתים וביצים. מערבבים ומתבלים.
מבשלים תפוא עד ריכוך. מסננים וטוחנים. מתבלים במלח ופלפל. אם לא שומרים כשרות תוסיפו חמאה וחלב לפירה שלכם. במידה ושומרים כשרות אפשר להוסיף מעט שמן זית.
בתבנית מסדרים את הבשר המתובל ועליו משטחים את הפירה. אני ציירתי כוכבים אבל אפשר פשוט לעשות פסים בעזרת מזלג.
מכניסים לתנור ואופים 45 דק
תגובה אחת
הי עומר תודה על המתכון הפשוט הזה. רק רציתי להגיד לך משהו. אני לא שמה חלב במאכלים שלי ולא בגלל הכשרות אלא בגלל סוכר החלב. לך יש כבר בעיות עם המעיים לי יש בעיות במעיים כשאני שותה חלב… סוכר החלב מתעכל בדרך כלל בעזרת אנזימים שיש במעיים לא כמו סוכר רגיל ומי שחסר לו אנזימים כאלה במעיים לא יכול לשתות חלב ובדרך כלל גם לא לאכול מוצרי חלב שיש בהם סוכר חלב. לכן אני משתמשת בסויה קואיזין. זה מוצר של חברת אלפרו כמו שמנת צימחית. וחמאה – חמאה מותר לי בכמות קטנה כי בחמאה אין סוכר חלב אבל לפעמים אני שמה שמן זית בכמות קטנה מאוד וזה נותן אפקט מעולה לפירה. ולא שוכחת גם קצת אגוז מוסקט מגורד ומלח כמובן. תודה על המתכון קניתי במקרה בשר בקר טחון היום וחשבתי להכים ספגאטי בולונייז אבל שיכנעת אותי להכים את מאכל שלך. הילד הגדול שלי ישמח מאוד… הוא כבר גדול בן 72…