יש קינוחים עדינים ביופי שלהם ומיוחדים בטעמם.
פאי ליים- יוזו של מיס פטל הוא לגמרי אחד מהם.
יותר אומנות מקינוח. קאנבס חלק ותמים שהופך לדיוקן של יופי טהור מלא באופי.
כמעט מסוכן… 😉
למשקיעים מבניכם, ולמי שרוצה לעשות אומנות- בואו נצא לדרך!
פאי ליים יוזו של מיס פטל
לטארט בקוטר 20 ס"מ
החומרים:
לבצק:
200 גר קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה, טרופה
למילוי:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת מליים אחד
חצי כוס מיץ ליים
רבע כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מחית יוזו
למרנג:
100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
ההכנה:
הבצק:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי
(הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת. את השניה אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים, או להכין תחתיות למונ–בלאן)
ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה, מניחים מעל נייר אלומניום,
מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות.
מסירים את המשקולות ואת נייר האלומניום ואופים עוד 5 דקות, עד להזהבה קלה.
קרם הליים–יוזו:
מניחים בקערה חסינת חום ביצים, סוכר, קליפת ליים, מיץ ליים ושמנת. מערבבים עד לאיחוד ומניחים על באן–מארי.
מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 75-80 מעלות ומסמיכה.
מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה.מערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
מוסיפים מחית יוזו ומערבבים היטב.
ממלאים את קלתית הטארט בקרם ומקררים.
המרנג:
מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, על באן–מארי
ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס (עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-65 מעלות)
מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים תלוליות מעל הקרם.
בעזרת מבער חורכים מעט את המרנג.
חותכים ובתיאבון!