שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

פאי ליים יוזו של מיס פטל

יש קינוחים עדינים ביופי שלהם ומיוחדים בטעמם.
פאי ליים- יוזו של מיס פטל הוא לגמרי אחד מהם.
יותר אומנות מקינוח. קאנבס חלק ותמים שהופך לדיוקן של יופי טהור מלא באופי.
כמעט מסוכן… 😉
למשקיעים מבניכם, ולמי שרוצה לעשות אומנות- בואו נצא לדרך!

פאי ליים יוזו של מיס פטל

לטארט בקוטר 20 ס"מ

החומרים:

לבצק:

200
גר קמח
קורט מלח
100
גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50
גרם אבקת סוכר
1
ביצה, טרופה

למילוי:

3 ביצים
3/4
כוס סוכר
קליפה מגוררת מליים אחד
חצי כוס מיץ ליים
רבע כוס שמנת מתוקה
100
גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מחית יוזו

למרנג:

100 גרם חלבונים
200
גרם סוכר


ההכנה
:

הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי
(
הבצק יספיק ליותר מקלתית אחת. את השניה אפשר לשמור בהקפאה עד חודשיים, או להכין תחתיות למונבלאן)
ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה, מניחים מעל נייר אלומניום,
מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות.
מסירים את המשקולות ואת נייר האלומניום ואופים עוד 5 דקות, עד להזהבה קלה.

קרם הלייםיוזו:

מניחים בקערה חסינת חום ביצים, סוכר, קליפת ליים, מיץ ליים ושמנת. מערבבים עד לאיחוד ומניחים על באןמארי.

מחממים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 75-80 מעלות ומסמיכה.

מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה.מערבבים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
מוסיפים מחית יוזו ומערבבים היטב.

ממלאים את קלתית הטארט בקרם ומקררים.

המרנג:

מניחים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, על באןמארי
ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס (עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-65 מעלות)

מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות, עד שהתערובת מתקררת.

מכניסים לשקית זילוף ומזלפים תלוליות מעל הקרם.

בעזרת מבער חורכים מעט את המרנג.

חותכים ובתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה שעד שלא אכלתי ממולאים מעשה ידיה, כאילו מעולם לא טעמתי ממולאים. בא לי שוב!

פיתה ביתית

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

אם תמיד חשבתם שלהכין פיתה ביתית זה בלתי אפשרי, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. וממש בקרוב הבית שלכם יתמלא בריח נפלא של מאפייה כמו ביום שישי בבוקר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)