עוף בתפוזים

כל העצים בפרדסים כבר מפוצצים בתפוזים מהממים, שלא ניקח את הילדים לאסוף קצת? בטח שכן.
כשהייתי ילד הזכרון הכי כואב שלי מ״קטיף״ כלשהו היה שאני וחבר בנינו קוטם סברסים מהקקטוס בעזרת מקל מטאטא ופחית שימורים ריקה (מי שרוצה טיפים דברו איתי) ובמקום לשים את הסברסים מהוואדי מסביב לכפר בסלסלה כלשהי העמסנו אותם ״בסל״ היצירתי שאירגנו בעזרת החולצה שלנו. זה פשוט: מושכים את שולי החולצה כלפי מעלה ונוצר סל שהתחתית שלו היא הבטן שלנו. יומיים אבא שלי ישב לידי עם פינצטה ושלף קוץ קוץ מהבטן שלי. אחחח איזה געגוע לימים התמימים ההם.
עכשיו התפוזים בשיאם אז הלכתי לקטוף קצת מהעצים, ולמרות שאין קוצים ארגנתי להם סלסלה נחמדה.
חצי נשלחו לסחיטה לקבלת מיץ לארוחת הבוקר ואת השאר הפכנו לעוף בתפוזים❤️

עוף בתפוזים

עוף בתפוזים

מצרכים:

3 כרעיים חצויות לשוק וירך
מיץ משלושה תפוזים
2 כפות רוטב צילי מתוק
2 כפות סויה
3 כפות מייפל/דבש
מלח ופלפל
2 תפוזים פרוסים לטבעות

אופן הכנה:

תנור על 200 מעלות
מערבבים חומרי מרינדה
מסדרים בתבנית את העוף ופרוסות התפוז. יוצקים מרינדה ונותנים לזה שעה במקרר.
צולים 25 דקות ב- 200 מעלות
מנמיכים את התנור ל- 160 וצולים עוד 50 דקות.
בתאבון

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לחם מארבעה מרכיבים

לחם מארבעה מרכיבים

ראיתי לפני שנתיים מתכון שהפך ויראלי בטירוף ללחם מארבעה מרכיבים (ואחכ גם לפוקצ׳ה באותו סגנון) וזה הזכיר לי לחם שהיינו אופים בפודארט לפני, ובכן –

שניצלונים שכולם אוהבים

שניצלונים שכולם אוהבים

אין על שניצל ואין על שניצלונים. בכלל, מטוגן זה החיים. בגלל שיש לי קרוהן, הייתי צריך לחשוב על עוד אופציות, קצת יותר נעימות לגוף, ואני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)