עוגת תפוזים סופר קלה להכנה, מרשימה ביותר ואין אחד שלא אוהב אותה!
מהפוכה תפוזים לפני סוף העונה
עוגת תפוזים קלה להכנה
מצרכים:
כוס קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח שקדים
כפית מלח
1 כוס מיץ תפוזים סחוטים (אנחנו סחטנו קלמנטינות)
1/2 כוס שמן זית
3 ביצים כתומות בגודל L
1 כפית תמצית וניל איכותית
כוס סוכר לבן או חום בהיר
לשכבת תפוזים:
2 תפוזים פרוסים דק
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
נתחיל בתפוזים:
בסיר מרתיחים סוכר ומים ומוסיפים פרוסות תפוז דקיקות. מנמיכים להבה ומבשלים 8-10 דק. מכבים להבה ומצננים רבע שעה.
מערבבים בקערה קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות במהירות גבוהה. מוסיפים סוכר בהזלפה ומקציפים 8 דק. מוסיפים שמן זית ומיץ תפוזים בהזלפה איטית וממשיכים להקציף עוד 3 דק.
מוסיפים לקערת הביצים המוקצפות את תערובת הקמחים בשתיים-שלוש נגלות. מוסיפים. מערבבים עד שהכל מתאחד ומוסיפים נגלה נוספת.
בתבנית עגולה מסדרים את התפוזים המסוכרים כמו בסרטון ויוצקים את מסת העוגה.
מכניסים לתנור ואופים 50-60 דק. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם (דוקרים אותה במרכזה ובמידה והקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה)
אנחנו מיהרנו ליום הולדת אז אפינו רק 45 דקות (רואים על שולי העוגה שמעט התקלפו, אבל הסברתי לריי שאין מה להתבאס, כי זה נותן אופי לעוגה:)
טיפים:
מי שגדול עליו שמן זית מבחינת הטעם יכול להמיר לשמן צמחי.
אפשר להוסיף למסת העוגה יוגורט יווני שמנמן
ואפשר גם להוסיף מעט קליפת תפוז מגוררת.
להגיש אותה עם שמנת מתוקה מוקצפת או שמנת חמוצה 27 אחוז מעורבבת עם מעט אבקת סוכר.
אוכמניות/תותים/פילה תפוז ילכו נפלא לצד העוגה.
ביום של גשם היא יותר טעימה. ככה זה
תגובה אחת
קראתי את המתכון שלך לעוגת תפוזים אדון מילר אולי אתה מוכן לנדב גםגודל תבנית כדי שלרא תצא לנו פיתה במקום עוגה? או עוגה גבוהה מידי שתצא מהתבנית אם היא קטנה מידי? תודה על כל אינפורמציה. אני מניחה שזו תבנית בגודל 20 או 24 אבל לא בטוחה.
תודה שרה.