עוגת תפוזים קלה להכנה

עוגת תפוזים סופר קלה להכנה, מרשימה ביותר ואין אחד שלא אוהב אותה!
מהפוכה תפוזים לפני סוף העונה

עוגת תפוזים קלה להכנה

עוגת תפוזים קלה להכנה

מצרכים:

כוס קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח שקדים
כפית מלח
1 כוס מיץ תפוזים סחוטים (אנחנו סחטנו קלמנטינות)
1/2 כוס שמן זית
3 ביצים כתומות בגודל L
1 כפית תמצית וניל איכותית
כוס סוכר לבן או חום בהיר

לשכבת תפוזים:

2 תפוזים פרוסים דק
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

נתחיל בתפוזים:
בסיר מרתיחים סוכר ומים ומוסיפים פרוסות תפוז דקיקות. מנמיכים להבה ומבשלים 8-10 דק. מכבים להבה ומצננים רבע שעה.

מערבבים בקערה קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות במהירות גבוהה. מוסיפים סוכר בהזלפה ומקציפים 8 דק. מוסיפים שמן זית ומיץ תפוזים בהזלפה איטית וממשיכים להקציף עוד 3 דק.

מוסיפים לקערת הביצים המוקצפות את תערובת הקמחים בשתיים-שלוש נגלות. מוסיפים. מערבבים עד שהכל מתאחד ומוסיפים נגלה נוספת.

בתבנית עגולה מסדרים את התפוזים המסוכרים כמו בסרטון ויוצקים את מסת העוגה.

מכניסים לתנור ואופים 50-60 דק. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם (דוקרים אותה במרכזה ובמידה והקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה)

אנחנו מיהרנו ליום הולדת אז אפינו רק 45 דקות (רואים על שולי העוגה שמעט התקלפו, אבל הסברתי לריי שאין מה להתבאס, כי זה נותן אופי לעוגה:)

עוגת תפוזים

טיפים:
מי שגדול עליו שמן זית מבחינת הטעם יכול להמיר לשמן צמחי.
אפשר להוסיף למסת העוגה יוגורט יווני שמנמן
ואפשר גם להוסיף מעט קליפת תפוז מגוררת.
להגיש אותה עם שמנת מתוקה מוקצפת או שמנת חמוצה 27 אחוז מעורבבת עם מעט אבקת סוכר.
אוכמניות/תותים/פילה תפוז ילכו נפלא לצד העוגה.
ביום של גשם היא יותר טעימה. ככה זה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

רוטב בולונז של מתן חכימי

רוטב בולונז של מתן חכימי

כבר המון המון זמן שאני זומם לארח את מתן חכימי יוצר הפודקאסט ״תחושת בטן״ – הפודקאסט המוצלח, החשוב, מעורר השיח והדיון אבל גם ההתנגדות והביקורת

כנאפה קוקוס קטוגני

כנאפה קוקוס קטוגני

אתמול ישבתי במרפסת ופתאום קיבלתי ווטסאפ מניר השכנה האהובה שלי. ״איך נכין כנאפה קטוגנית? גבינה לא בעיה, סירופ לא בעיה – אבל מה על הקדאיף?״

קבב רומני

קבב רומני

קבלו את הגרסה שלי לקבב רומני – אוורירי, עסיסי, ג׳וסי, טעים וקל להכנה שיש. שלושה דגשים חשובים: 1. בשר טרי שמנמן לפחות 30 אחוז שומן

תגובה אחת

  1. קראתי את המתכון שלך לעוגת תפוזים אדון מילר אולי אתה מוכן לנדב גםגודל תבנית כדי שלרא תצא לנו פיתה במקום עוגה? או עוגה גבוהה מידי שתצא מהתבנית אם היא קטנה מידי? תודה על כל אינפורמציה. אני מניחה שזו תבנית בגודל 20 או 24 אבל לא בטוחה.
    תודה שרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)