עוגת כרוב

בשבת ארזתי את הילדים ואת שירנקה והצפנו לציפורי שבגליל התחתון. המטרה: לזרוק אבנים לנחל שזורם כעת במלוא תפארתו. במציאות: רצנו ביער הסמוך, השתוללנו, ליקטנו אספרגוס בר וגדילן, העמדנו מנגל ועליו סיר מרק כבש שומני וטעים והעברנו יום מושלם. בכניסה ליער בין ציפורי לסוללים יש דוכנים ארעיים של תושבי האזור שמוכרים את תוצרת האדמה שלהם מגידולי השדה שבסביבה: מרוות ירושלים וחוביזה, אספרגוס בר מהיער הסמוך, קישואים, דלועים, חצילים קטנטנים ו… מלפוף. כרוב ענקי, שטוח וסקסי שכל ייעודו להפוך להיות סיר של ממולאים. בימים כתיקונם אני גלגלן מדופלם אבל כעת כשהחורף והגנים הביאו איתם צננת טיפוסית לילדים התעצלתי והחלטתי להכין עוגת כרוב: כרוב ממולא בבשר, אורז ותבלינים. בנינו – יצא מפחיד. הנה המתכון.

עוגת כרוב

עוגת כרוב – כרוב ממולא בבשר

מצרכים:

1 כרוב מלפוף או כרוב הכי גדול ושטוח שתמצאו
מילוי:
1/2 קילו בשר בקר שומני טחון
1 בצל לבן קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה ו-1/2 כוס כוסברה קצוצים
כל מה שרוקנתם מהכרוב קצוץ היטב
1 כוס אוז עגול שהושרה שעה במים קרים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף בהרט
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף רכז רימונים אמיתי
1/4 כוס שמן זית

לבישול:
מים רותחים לכיסוי (או ציר בקר)
2-3עצמות מוח (לא חובה)
5-7 שיני שום
1 כף רכז רימונים
1 כף פפריקה
מלח

אופן ההכנה:

תולשים את העלים החיצונים של הכרוב ושומרים בצד.
מוציאים בעזרת סכין את ליבת הכרוב ומרוקנים אותו כדי שתתקבל קערה.
את עלי הכרוב ששלפנו קוצצים דק.
בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הכרוב. עוטפים את הפתח בעזרת עלי הכרוב שתלשנו. קושרים בחבל (לא חובה) ומניחים בסיר.
מתבלים את המים/ציר ומביאים לרתיחה. מכניסים את הכרוב לתוך סיר יציקה כבד ומכסים בנוזל הרותח. מכסים במכסה.
מבשלים 4-5 שעות ב150 מעלות. מגישים עם לימון בצד ובלט ירקות טרי קצוץ דק דק

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט חורפי

סלט חורפי עם רוטב ויניגרט

כבר איזה חודש ששירנקה מבקשת שנכין סלט עם סלק, ״כי סלק זה בריא וחשוב וטעים״. בהתחלה חשבתי ללכת פשוט על סלט סלק בוינגרט בלסמי וגבינת

עוגיות תמרים

עוגיות תמרים

זה היה חסר לנו. חודש לא בישלנו יחד. במטוס ריי אמר שכשנגיע הביתה הוא יבחר מנה מהספר שלנו כדי שנבשל יחד. מוּן רצתה לאפות עוגת

קרם חצילים חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים שהתחיל כמטבל תמים, ומהר מאוד הפך למנת הדגל במסעדת חדר האוכל, עם תוספת הלאבנה שמשדרגת כל- כך. אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תבינו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)