שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

פסטה ברוטב עגבניות שרי – המתכון ששבר את הרשת

אני מניח ש ״פסטה ברוטב עגבניות שרי של עומר מילר״ כבר נשמע לכם מוכר ממקום אחר ואחרי שתכינו את המתכון הזה אתם לא תבינו איך לא הכנתם אותו לפני.
אז נכון שהוא שלי ואתם תקראו אותו בבלוג שלי, אבל לפני שנה, חברתי הטובה רחלי קרוט (בעלת הבלוג ״קרוטית״) פנתה אלי בבקשה למתכון לפסטה המנצחת.
מפה לשם החלטתי לעשות את המנה הכי פשוטה בעולם- פסטה עגבניות.
ומשם הכל היסטוריה, היא הכתירה אותו בתור ״המתכון הכי טעים ביקום״ והוא גם ענה על ההגדרה "שבר את הרשת".

הכנתם? תתייגו אותי באינסטגרם וגם את רחלי 🙂

פסטה ברוטב עגבניות שרי
צילום: סופגי

פסטה ברוטב עגבניות שרי

מרכיבים:

1 חבילה ספגטי דק/ פסטה + כפית מלח לבישול 
3 כפות שמן זית+ אקסטרה לשלב הטחינה
1-2 פלפל צ’ילי טרי
6-8 שיני שום, קלופות
2 עלי בזיליקום
1 עלה מרווה – לא חובה
¾ סלסלה עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (אפשר גם סלסלה שלמה)
¾ כפית מלח

לשדרוג
40 גרם חמאה
או: ½ מיכל שמנת מתוקה+ ½ כפית צ'ילי גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את השום לפרוסות עבות, חוצים את הצ’ילי לאורכו (למי מכם שלא סגורים על רמת החריפות הרצוייה- כדאי להוציא את הגרעינים) וחוצים את העגבניות לחצי.
  2. במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (ומרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך אותו.
  3. מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש. מערבבים עם כף עץ במשך 2 דקות.
  4. מכסים עם מכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
  5. מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון (לא לשטוף עדיין את המחבת) וטוחנים במשך 2 דקות. אני הוספתי בשלב הזה קצת שמן זית שפתח את המרקם והפך אותו לקצת יותר רך אבל אתם לא חייבים.
  6. בשלב הזה מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים בכפית מלח עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.
  7. מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי – ואפשר גם בלעדיהם (עם החמאה יוצא מעולה). ומערבבים.
  8. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול. 
פסטה ברוטב עגבניות
צילום: סופגי

הערות ושדרוגים:
אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר אם כי קחו בחשבון שהוא נוטה להשתלט מדי.
הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף ממי בישול הפסטה.
וכמו כל פסטה טובה, כדאי להגיש גם עם גילופי גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום מעל.

פסטה ברוטב עגבניות עומר מילר
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

אוסובוקו עגל

אוסובוקו עגל עם קניידלך

מנה מושלמת לפסח שמשלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך! אז קבלו מתכון שמבשלים בבישול ארוך בסיר אחד – אוסובוקו עגל עם קניידלך!

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)