נאמס בקלי קלות

כבר כמעט שבוע אנחנו במצור. תקועים במבצר בלי יכולת תזוזה והתניידות אמיתית. אני יודע, כולם עוברים את זה, זה מחשל, מעניק קפיצת גדילה, הכל אני יודע, ועדיין שלושה ילדים חולים בבית זה קצת כמו לגור פתאום בבית האח הגדול: הכל מתעצם רגשית למימדים עצומים שמטשטשים כבר הכל.
זה לחיות בכאוס הזוי וחלומי.
ויחד עם זאת יש גם רגעים נחמדים. ריי ראה את ״בובה״ בנטפליקס מכין נאמס. ישר צרח לי מהפוף שאסביר לו מה ״בובה״ הכין. הגעתי לסלון מהמטבח וראיתי את בובה מכין נאמס של העולמות עם פרגית, חזיר ושרימפס קצוצים. הסברתי לריי שזו בעצם מנה ויאטנמית (אפילו הלכנו להציץ בגלובוס ששירנקה קנתה לנו) שמורכבת מדפי אורז ממולאים ומטוגנים.
ריי שאל אם הנאמס קראנצ׳ים. הבטחתי לו שזה ירעיד לו את כל הגוף.

נאמס

הלכתי למטבח כדי להיזכר שזו מנה כה מפוארת בטעמים אבל לוקח להכין אותה עשר דק בקושי. אז הנה כתבתי לכם מתכון:

מצרכים:

10 דפי אורז עגולים
מילוי:
500 גר פרגית קצוצה או טחונה גס
1 חבילה עירית קצוצה
1 כפית גינגר קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים מגוררים
2 כפות רוטב דגים
1 כפית שמן שומשום
1 כף מירין
1 כוס איטריות שעועית מוכנות, מסוננות ומקוררות
רוטב:
4 כפות רוטב דגים
1 שן שום קצוצה
1 כף סוכר דקלים/חום כהה
1 ליים סחוט או חצי לימון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי
בתבנית רחבה יוצקים מים רותחים.
טובלים דף אורז במים לכמה שניות ומסננים את הדף מהמים.
מסדרים את הדף על השיש ומחלקים לשני חצאים.
בצד הרחב מניחים נקניק מהמילוי (בערך כף) מקפלים את הנקניק עם צידי דף האורז ואז לגלגל לסיגר.
חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז.
מחממים במחבת שמן, מטגנים 2-3 דק מכל צד
מגישים עם חסה, עשבי תיבול, פלפל חריף וכמובן את הרוטב

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מיונז ביתי מביצים קשות

מיונז ביתי מביצים קשות

לפני כמה ימים הראיתי לכם כיצד לזקק שומן בקר לנוזל זהוב וטהור שישמש אתכם (בתקווה) לטיגונים במקום שמן צמחי, אבל מה שאראה לכם פה זה

קדירת בשר ופטריות

קדירת בשר ופטריות

סבתא עדנוש, אמא עדנה, איך שבא לכם – האישה שאני הכי נהנה לבשל איתה. נשבע לכם. היא מטורללת, מצחיקה, זורמת, חצופה, לא דופקת חשבון ומפוצצת

שמנת מתוקה ביתית

שמנת מתוקה ביתית

תהיתם פעם איך מכינים בבית שמנת להקצפה? האמנתם פעם שמדובר בשני מרכיבים בלבד? מה שגורם לשמנת להקציף אלו אחוזי שומן גבוהים, לכן מקציפים שמנת 38%

תגובה אחת

  1. עומר אני ממש אוהבת את המתכונים שלך .
    אשמח לדעת :
    מירין מה זה ?
    רוטב דגים , איטריות שועית, סוכר דקלים , מאיפה אני משיגה את כל הדברים האלו ???
    אשמח לתשובה כדי להכין את המנה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)