לאחרונה אני בקטע של להפוך סירים. אנחנו חמש נפשות בבית וזה פתרון נפלא לארוחה משביעה ומזינה שכל המשפחה יכולה לאכול סביב השולחן.
בשביל מקלובה עיראקית, אני משתמש באורז ארוך שמעניק תוצאה נפלאה במנה, שומר על מרקמו וטעמו למרות הבישול הארוך.
במידה ובא לכם אפשר לשמור את הסיר בתנור על 90 מעלות עד הרגע שכולם מתיישבים.
אפשר להמיר את הבשר בעוף ולהוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים למי שאוהב
בתאבון
מקלובה עיראקית
מצרכים:
1/2 ק"ג בשר אונטריב קוביות קטנות
2 בצלים לבנים קצוצים
1 בצל סגול טבעות
1 עגבנייה טבעות
מרינדה:
2 כפיות קארי
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1.5 כוסות אורז
אופן ההכנה:
צורבים בשר ובצל בסיר עד השחמה.
מערבבים בקערה מרכיבי מרינדה ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב ויוצקים על הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
בזמן הזה משרים אורז בהרבה מים קרים.
כשהבשר רך מסננים את האורז.
משמנים סיר שמתאים לתנור.
מסדרים שכבת טבעות בצל ועליה שכבת פרוסות עגבנייה.
מערבבים בשר ואורז ושופכים על הכל.
מוסיפים מים רותחים עד גובה האורז. מביאים לרתיחה של חמש דק.
מכסים היטב ואופים בתנור שעתיים.