מקלובה עיראקית

לאחרונה אני בקטע של להפוך סירים. אנחנו חמש נפשות בבית וזה פתרון נפלא לארוחה משביעה ומזינה שכל המשפחה יכולה לאכול סביב השולחן.
בשביל מקלובה עיראקית, אני משתמש באורז ארוך שמעניק תוצאה נפלאה במנה, שומר על מרקמו וטעמו למרות הבישול הארוך.
במידה ובא לכם אפשר לשמור את הסיר בתנור על 90 מעלות עד הרגע שכולם מתיישבים.
אפשר להמיר את הבשר בעוף ולהוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים למי שאוהב
בתאבון

מקלובה עיראקית

מקלובה עיראקית

מצרכים:

1/2 ק"ג בשר אונטריב קוביות קטנות
2 בצלים לבנים קצוצים
1 בצל סגול טבעות
1 עגבנייה טבעות

מרינדה:
2 כפיות קארי
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1.5 כוסות אורז

אופן ההכנה:
צורבים בשר ובצל בסיר עד השחמה.
מערבבים בקערה מרכיבי מרינדה ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב ויוצקים על הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
בזמן הזה משרים אורז בהרבה מים קרים.
כשהבשר רך מסננים את האורז.
משמנים סיר שמתאים לתנור.
מסדרים שכבת טבעות בצל ועליה שכבת פרוסות עגבנייה.
מערבבים בשר ואורז ושופכים על הכל.
מוסיפים מים רותחים עד גובה האורז. מביאים לרתיחה של חמש דק.
מכסים היטב ואופים בתנור שעתיים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

חמין קטוגני

חמין קטוגני

החורף הגיע, החמין הגיע והפעם חמין קטוגני שנולד במקרה. בכלל התכוונתי להכין באחש בוכרי בשקית בד לבישול של סנו ואיכשהו, מבלי לשים לב, נוצר פה

מרק תאילנדי

מרק תאילנדי

אפתח בוידוי: מרק לא מסמל אצלי חורף. אני אוהב מרקים גם בשיא השרב. מרק זו מזמן לא מנה ראשונה או איזה משהו שסבתא מכינה כשאנחנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)