פעם, בעבר הרחוק, כשמגפה עולמית חנקה את העולם, בערך לפני שנתיים, צילמתי את העונה החמישית של שף על האש. בכל תוכנית הכנתי מתכון שמתבסס על מלוואח, ואחד המתכונים הכי פופולריים היה בורקס בשר. לפני יומיים ראיתי שחברה שלי, @danielamit הכינה ג׳חנון ממלוואח, וישר אמרתי לעצמי: ״עומר, אתה אוהב מהפוכות, נכון?״ ובלי לחשוב פעמיים עניתי לעצמי: ״מהפוכה, מקלובה, העיקר לראות סיר מתהפך ואושר נשלף ממנו״. וככה נולדה לה אחת המנות הכי טעימות שיש, ובלי להיות אובר מלודרמטי: מנה שתשנה את כל מה שידעתם על העולם. טעימה ברמות, קלילה להכנה, אין אורח שלא יתעלף ממנה ויחשוב שאתם מינימום שפים של שלושה כוכבי מישלן.
גבירותי ורבותי קבלו את המהפוכה של השנה: מלוואח ממולא בשר ואפוי בגן עדן.
מקלובה מלוואח ממולא בשר
מצרכים:
10 יח׳ מלוואח מופשר לחלוטין
למילוי:
1 קילו בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מחחמים תנור על 145 מעלות מצב טורבו גריל
במחבת עם שמן זית מטגנים בצל, שום, פלפל חריף שלוש דק. מוסיפים בשר ומשחימים הכל חמש דק ועד שהבשר כולו הפך אפרפר.
מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים חצי שעה.
משמנים את השיש בשמן זית ומרדדים בעזרת האצבעות בצק מלוואח עד שמתקבל בצק דק וגדול. מניחים בתחתית הבצק (החלק שקרוב אליכם) שלוש כפות מתעורבת הבשר ומשאירים מעט שוליים פנויים.
מקפלים את צידו הימני של הבצק ואז את השמאלי ואז מגלגלים (תראו בסרטון, באמאשלכם:)
חוזרים על הפעולה עם כל דפי המלאווח.
בסיר מניחים נייר אפייה ומשמנים את צידי הסיר בעוד שמז.
מסדרים חמישה מלוואחים ממולאים צמוד צמוד, יוצקים מעט שמן ומסדרים עוד חמישה מלוואחים מגולגלים. עוטפים את הסיר בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לשעתיים.
בתאבון❤️