שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בוריקיטס צ'דר ובצל מקורמל

כבר הרבה זמן שבכל שבת בבוקר שירנקה קמה בבוקר עם חשק עז לבורקסים בכל מיני צורות.
לא כל מיני- יותר מדוייק לומר: בורקס בכל צורה שהיא.
והאמת שלא תמיד יש זמן או כוח להכין בצק, לתת לו לנוח, להתחיל לרדד ולפתוח אותו, ועוד מנוחה.
כי מפה לשם יוצא שקמנו ורק אחרי הרבה זמן נוכל לתת ביס בבורקס (כשאני אומר הרבה זמן אני מתכוון ליותר מרבע שעה בה אני מתחיל להיות רעב ומת לאכול כבר).
בקיצור, מי ידע שיש לשימרית בצקים מושלמים שכבר מוכנים לעבודה?
וזה אפילו לא הקפוא שאתם בטח מכירים, הבצק הזה הוא מרודד ומצונן מה שגורם לזמן ההמתנה לבורקס לפחות משמעותית. וזה פרט חשוב.

אז קמנו לעוד יום שבת שמשי ומהמם והפעם עם חשק לבוריקיטס. מי אני שאסרב לחשק הזה? אני מת על בוריקיטס.
אז הכנתי.
אבל הפעם בשדרוג.
דיי למילויי גבינות שאנחנו אוכלים כל הזמן.
אמרתי תודה לאל שיש את המתכון לכדורי פירה, בצל מקורמל וצ׳דר.
אז כשיש את הבצקים האלו כבר מוכנים ורק מחכים שתמלא אותם, וגם את המתכון של הכדורי פירה
זה לא פחות מפשע נגד האנושות לא לאפות בוריקיטס צ׳דר ובצל מקורמל.

אז אפיתי.

 

ואם גם אתם עשיתם את זה, תשתפו אותי באינסטגרם!

צילום: שירן כהן שי

בוריקיטס צ'דר ובצל מקורמל

מרכיבים:

חבילת בצק פריך של שימרית
5 תפוחי אדמה בינוניים בגודלם
1 שקית מלח גס
100 גרם צ'דר מגוררת
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים גדולים פרוסים
1 ביצה
2 כפות עירית קצוצה
5 כפות קמח
מלח

לציפוי
ביצה טרופה
שומשום שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו.
  2. מסדרים על תבנית נייר אפייה את תפוחי האדמה ומרוקנים עליהם שקית מלח גס.
  3. מכניסים לתנור ל45 דקות עד שעה והכי חשוב- עד שהקליפה מתפצלחת ובשר התפוח אדמה מבצבץ קלות. בודקים שהם התרככו כראוי ושולפים מן התנור.
  4. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה, מועכים עד לקבלת פירה חלק וכעת נוסיף את הצ'דר המגוררת כשהפירה עדיין חם.
  5. מחממים מחבת עם שמן הזית ומתחילים לטגן את הבצלים הפרוסים. אנחנו רוצים לטגן את הבצל לאט לאט (סבלנות, זה תהליך של 45 דקות) כל כמה דקות צריך לערבב את הבצל ולהמשיך ככה עד שכל הבצל מתקרמל ומקבל גוון חום זהב, ואז מסירים מן האש ומסננים את הנוזלים.
  6. מערבבים את הבצל המקורמל עם פירה תפוחי האדמה, מוסיפים ביצה ועירית ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח לפי הטעם ומערבבים לקבלת בצק נעים. מניחים בצד את המילוי עד לצינון.
  7. פורסים את הבצק הפריך ומניחים על נייר האפייה שאיתו הוא מגיע.
  8. קורצים בעזרת קורצן עיגולים בקוטר האהוב עליכם ובמרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמילוי הכי טעים שתטעמו בחיים.
  9. מקפלים לחצי סהר ובעזרת הידיים או מזלג, מהדקים את הקצוות.
  10. מניחים את הבוריקיטסים שלנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל20 דקות עד שהם משחימים.

 

 

צילום: שירן כהן שי

בשיתוף: שימרית

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ניוקי עננים

ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה. נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.

עוף מרסלה

עוף מרסלה

עוף מרסלה זו מנה שמתאימה בדיוק לארוחת הערב הבאה שלכם. לא דורשת יותר מדי מרכיבים, והטעמים מהממים. ממש. תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)