אושפלאו מושלם ובאמת שבקלי קלות!
הכי כיף להכין אושפלאו לכל המשפחה ביום שישי ובמיוחד בחורף!
אושפלאו מושלם ובקלי קלות
מצרכים:
3 כוסות אורז מושרה במים לשעה וחצי (תשרו בזמן בישול הבשר) ומסונן היטב
750 גרם אונטריב קוביות קטנות
7 בצלים פרוסים דק
1 כף גרגרי כמון
7 גזרים שערות דקיקות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס תאנים מיובשות
3 ראשי שום שלמים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בסיר עם שמן זית צורבים את הבשר להשחמה ומוציאים החוצה. שומרים את הנוזלים שניגרו.
באותו הסיר מטגנים להזהבה בצלים. מוסיפים זרעי כמון ומערבבים. בערך עשרים דקות. מחזירים את הבשר.
מוסיפים מח עצם ומכסים במים רותחים. מבשלים שעה וחצי לריכוך הבשר.
מוסיפים מעל שכבת הבשר שכבת גזר, גרגירי חומוס, חמוציות, תאנים מיובשות, ומעל הכל מניחים את האורז מבלי לדחוס.
מוסיפים מים רותחים שני ס"מ מעל האורז. מרתיחים ומבשלים עשר דקות ועד שהנוזל ירד מתחת לפני האורז.
בשלב הזה בעזרת מקל עץ עושים חורים באורז כדי לעזור לאדים לעלות.
מכסים היטב היטב ומנמיכים אש.
מבשלים שעה וחצי.
על צלחת גדולה מסדרים את המנה: שכבת אורז, גזרים, חומוס ופירות יבשים, בשר ומח עצם ומעל הכל גרגרי רימון.
שבת חורפית קסומה לכולם❤️