קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית.
מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה.

קיש ללא גלוטן
צילום: סופגי

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26/28 ס״מ:

לקלתית רושתי:

1 קילו תפוחי אדמה
150 גרם מוצרלה
150 גרם צ׳דר לבן
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחר גרוס

למלית:
2 גבעולי כרישה פרוסים דק
50 גרם חמאה
עלים מ-2-3 גבעולי תימין
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
1 גביע קרם פרש
5 ביצים גודל L
מלח
צרור עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קלתית רושתי: מקלפים את תפוחי האדמה, מגררים על פומפייה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה) וסוחטים היטב מכל הנוזלים ומייבשים במגבת או נייר מטבח. מעבירים את השבבים לקערה ומוסיפים גבינות, מלח ופלפל.
  2. מהדקים את חומרי הקלתית לדפנות ולשוליים של תבנית קפיצית משומנת.
  3. מכינים את המלית: מאדים את טבעות הכרישה במחבת עם חמאה ותימין, תוך כדי ערבוב עד לריכוך ללא הזהבה. מצננים.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מערבבים את הכרישה המאודה עם יתר חומרי המלית בקערה ויוצקים לתבנית עם הקלתית.
  6. אופים שעה או עד שהמלית תופחת ומתייצבת והקלתית מזהיבה יפה. מצננים לחלוטין.
  7. מחלצים את הקיש מהתבנית כשהיא קרה ויציבה, חותכים למנות ומחממים לפני ההגשה.
קיש וישיסואז
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סינבון קינמון

סינבון קינמון של עדיקוש

שמרים הם החיים. אין בעולם על ריח של מאפה שמרים טרי שיצא הרגע מהתנור. ביחוד אם הוא מגיע גם עם ניחוחות חמאה חמה, סוכר וקינמון

פתיתים בולונז

פתיתים בולונז בסיר אחד

אני מת על ספגטי בולונז, אבל מה רע בתבשיל של פתיתים בולונז בסיר אחד? ועוד בגרסה כל כך פשוטה, מהירה, טעימה שהילדים שלי מחסלים בשניות!!

ממולאים צמחוניים

ממולאים צמחוניים ברוטב רימונים

בכל יוון אכלנו בלי סוף ממולאים: עלי גפן וכרוב, פרחי קישוא ועגבניות. ממולאים באורז ועשבים ונטולי בשר לחלוטין. שירנקה התאהבה בקונספט הצמחוני והמרענן וביקשה שנכין

תגובה אחת

  1. המתכונים שלך נפלאים..
    תגביר את הקצב ל- ללא גלוטן.
    תודה
    חגית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)