החורף הגיע, אז הכנתי לכם קדרה פשוטה בטירוף להכנה שהיא בעצם סופריטו או אולי פריטטה או בכלל בכלל שקשוקה של חורף: נקניקיות עם תרד וערמונים ותפוחי אדמה והכל בסיר אחד מהיר להכנה ועוד יותר מזה קליל לביצוע.
בחרתי בנקניקיות אמריקאיות כי הן באמת הכי שמנמנות ומפנקות בקדרה אבל זה יעבוד מדהים גם עם נקניקיות עוף שכולכם אוהבים.
בלי הרבה קשקושים הנה המתכון.
שקשוקה של חורף עם נקניקיות ותפוחי אדמה
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית
1 חבילה נקניקיות אמריקאיות
1 בצל סגול גדול פרוס
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
1 שקית ערמונים בוואקום
2 כפות עירית קצוצה
צרור תרד תורכי קרוע ביד
4 ביצים
1 כפית שאטה
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור
מים רותחים
אופן הכנה:
במחבת סוטאז' יוצקים שמן זית וצורבים בצלים. מוסיפים תפוחי אדמה וצורבים חמש דקות.
מוסיפים נקניקיות וצורבים גם אותן להשחמה.
מוסיפים עירית, ערמונים ותרד, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מעט מים רותחים. בערך חצי כוס. מכסים את הסיר ומבשלים עשר דקות. מסירים מכסה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות.
במחבת טפלון יוצקים מעט שמן זית ומכינים ביצי עין. כל ביצה מתבלים במלח, פלפל, שאטה ואורגנו.
כל צלחת מקבלת שתי כפות גדושות מהקדרה, ביצת עין מלמעלה ומי שבקטע מעט לימון סחוט.
חורף בצלחת❤️