תקשיבו לי כי אנחנו הולכים להכין בוסטון קרים דונאטס אבל בצורת קרואסון מבצק של סופגנייה ואם לא התעייפתם מהתיאור הזה אני רק אוסיף שאנשים מפחדים משמרים טריים כי בכל מתכון מסבירים טכניקות מאיימות להפעלת השמרים וזה גורם לרובנו לעבור לשמרים יבשים שהם ממש אחלה אבל מה לעשות שלשמרים טריים יש את הריח האמיתי. ריח של פעםםםם. השמרים הטריים של שמרית הכי נוחים לעבודה, בחיים לא מפדחים ומעניקים את הארומה של הקונדיטוריות.
קרואסון סופגנייה
מצרכים:
לקרם וניל:
1 חבילה פודינג וניל
1.5 כוסות שמנת צמחית
מקציפים יחד עד שמתגבש
גאנש:
250 גר שוקולד מריר
200 מל שמנת צמחית
מניחים את שני המצרכים בקערה ומכניסים למיקרו ל- 30 שניות. מערבבים ומכניסים ל- 30 שניות נוספות.
לסופגנייה:
600 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים של שמרית
120 גרם סוכר
2 ביצים מידה לארג׳
250 מ"ל מים פושרים
40 גרם נטורינה
קורט מלח
1 מקל וניל/תמצית וניל
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים 8-10 דק לקבלת בצק מעט דביק.
מעבירים בצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים לילה במקרר או שעה בחוץ ואז שולחים לקירור של חצי שעה.
מוציאים אוויר. מרדדים בצק בעזרת מערוך ופורסים למשולשים כמו בסרטון.
מגלגלים כל משולש לקרואסון. מניחים כל קרואסון על נייר אפייה. מכסים לחצי שעה התפחה.
מחממים שמן בסיר.
כל קרואסון מכניסים עם הנייר לשמן ומטגנים שתי דק מכל צד.
מזליפים לכל סופגנייה קרם וניל בכמויות גדולות. אל תתקמצנו.
טובלים בגאנש
ומעבירים לצלחת הגשה