קציצות דגים שילדים אוהבים

קציצות דגים שילדים אוהבים ברמות. לפחות הילדים שלי.
זה קטע עם דגים. מאז שהיינו ביוון, והלכנו לשוק בפלומרי לקנות קצת דגים לארוחת ערב (אח"כ בעזרת ריי ומוּן גם עטפנו אותם בעלי גפן וצלינו על פחמים) הילדים אוהבים דגים.
ביום צילום האחרון של הספר מוּן ולוּסי נשנשו סלמון בטריאקי בלי סוף, ריי ממש אוהב ברבוניות וסרדינים שאני מנקה לו טוב טוב מעצמות (״אבא תנקה שאני לא אחנק מהעצמים של הדג״). לא הייתה לי איזו שאיפה או רגש כל שהוא לאישיו של ילדים ודגים, מהסיבה היא שאני לא מאמין שיש אישיו כזה.
אני כן מאמין שמותר לאהוב חלק מהדברים. זה שילד לא אוהב לאכול דג זה רחוק מאסון ולא מעיד על שום בררנות. לא כולם מתחברים לטעם אולי. אני כן מאמין בנוסף שככל שהילדים יחשפו לקשת רחבה של טעמים, מרקמים, ריחות, צורות וטמפ באוכל, הסיכוי שהם יאהבו לאכול גדל. ילדים סקרנים. הם רוצים לאכול את העולם. אחד הדברים החשובים לשירן ולי זה לפתח אצלם את הסקרנות. שישאלו הכל וכמה פעמים שבא להם. ואם אנחנו לא יודעים משהו אז נלמד ביחד.
אני אוהב לבוא ביחד איתם לסופר, לעמוד מול חלון הדגים על הקרח ולהסביר להם כל מה שאני יודע ואני חושב שיעניין אותם, לתת להם לבחור את הדג, להחליט ביחד מבין שתי אופציות איזו מנה נכין. כמובן, לשתף אותם בהכנת המנה במטבח. לא חייבים לבשל את הכל ביחד. אפשר לבחור להתמקד בחלק אחד מהמתכון. רק בחיתוך עגבניות. רק בקיצוץ הקציצות.
לתת להם לגעת. לטעום. לנסות. לחקור. להריח. לטעות. לשחק. הם מבשלים מנה אבל בעצם זוכים לקבל אינספור כישורים לחיים. ונראה לי שעל הדרך הם הופכים לאנשים צעירים שאוהבים לאכול.

קציצות דגים

קציצות דגים שילדים אוהבים

מצרכים:

1 קילו דג לבן טחון או קצוץ דק בסכין
1 צרור פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה ונענע)
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות או כתושות
1 כף קליפת לימון מגוררת
6 כפות שמן זית עדין
מלח ופלפל

לרוטב:
30 עגבניות שרי
4 עגבניות
6 שיני שום פרוסות גס
2 עלי מרווה
2 ענפי טימין
(אפשר לשים בזיליקום)
שמן זית
מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל250 מעלות גריל עליון
מניחים בתבנית את כל מרכיבי הרוטב וצולים 25 דק
מערבבים את כל חומרי הקציצה ויוצרים קציצות בגודל פינג פונג.
מוציאים את התבנית מהתנור. מסדרים קציצות ומשקים אותן ברוטב שנוצר.
מחזירים לתנור ל15 דק.
מוציאים מהתנור וסוחטים על הכל לימון.

אני דחפתי את הקציצות לנשיקת חלה עם טחינה ומטבוחה.
הילדים אכלו מהתבנית יחד עם שירן רק עם חלה ליד.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ספנקופיטה

ספנקופיטה

הדבר הכי טוב ביולי זה שבאוגוסט אנחנו טסים ליוון. שנה שנייה ברצף כמשפחה של חמש נפשות, ופעם 9000 של שירנקה ושלי. למה לטוס לטייל ולנפוש

ניוקי עננים

ניוקי עננים משמן זית כמהין

ניוקי, שמן זית כמהין, ערמונים, עירית וחמאה. נשמע כמו חלום רטוב, אבל לגמרי בר השגה. עשיתי לכם מתכון לניוקי עננים משמן זית כמהין של זיתא.

עוגת כרוב ממולאת בפרגיות ואורז

עוגת כרוב ממולאת בפרגיות ואורז

כרוב ממולא זה אחד הדברים, אבל במידה ולא בסבלנות שלכם לגלגל, קבלו פתרון קליל: עוגת כרוב ממולאת בפרגיות ואורז. מצרכים: 1 ראש כרוב ירוק מילוי:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)