הכנתי לכם מתכון פצצה לסופ"ש הקרוב: קובנה אורגינל מפוצצת חמאה, טעימה בקטע מפחיד וסופר פשוטה להכנה.
חשוב שאת הבצק תכינו בלישה איטית, קחו ת׳זמן ותזכרו שבשבת בבוקר אתם הולכים לחוות אורגזמה מפחמימה. לא פחות.
אני נותן לכם מתכון לפי קילו שהספיק לי שתי קובנות מהממות. אפשר לחלק בדיוק בחצי.
קובנה
מצרכים:
1 קילו קמח לבן
20 גר שמרים יבשים
80-100 גר סוכר
1 כף מלח
650 מל מים
200 גר חמאה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים ללוש במהירות איטית. מתחילים לצקת מים לקערה תוך כדי לישה. מוסיפים את המים בהדרגה. לא בבת אחת. ייתכן ותצטרכו טיפה פחות מים. זה תלוי בקמח. לשים חמש דק – מתקבל בצק מעט דביק אבל נוח לעבודה. מעבירים לקערה עם שמן זית ומכסים בניילון נצמד/מגבת. מעבירים להתפחה של שעה. המזג אוויר עכשיו מושלם להתפחות. אני הנחתי את הקערה במרפסת והבצק תפח מדהים והכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק לשיש ומוציאים את האוויר. לשים מעט את הבצק ומחלקים לכדורים במשקל 100 גר. לי יצאו 16 כדורים בול.
קחו מעט חמאה ותשמנו את השיש. כל כדור תפתחו על השיש המשומן בעזרת הידיים עד שיתקבל על דק. תמרחו אותו בעזרת הידיים בחמאה נוספת. קפלו קצה של בצק עד האמצע ועליו את הקצה השני ואז גלגלו (בדיוק כמו בסרטון) שמנו סיר ג׳חנון בחמאה וסדרו את הבצק המגולגל בתוכו. כסו במכסה ותחכו שעה נוספת.
אופים ב180 מעלות מכוסה למשך שעה ואז 25 דק ללא מכסה או ב120 מעלות לילה שלם (7 שעות) מכוסה.
בתאבון ובשורות טובות❤️🇮🇱