עוד תשעה ימים אנחנו טסים ליוון לחודש שלם. שנה שעברה באוגוסט היינו בלסבוס. בית מבודד באי מבודד על חוף מבודד. עשר דק הליכה על חול ים מהבית לאוטו. ומשם עוד 25 דק נסיעה בדרך חתחתים עד העיר הכי קרובה. היינו עם תאומים בני 2.8 ותינוקת בת 1.5. היינו בתקופה שבה עוד לא ישנו בלינה משותפת. כל הילדים היו עם חיתולים, מה חיתולים? שלושתם עוד שתו מבקבוק. לוּסי טרם דיברה למען השם.
חלפה לה שנה שבה היינו לראשונה בגן. השתדלנו לטייל את הארץ לאורכה ולרוחבה. מאילת בדרום ועד רמת הגולן שבקצה השני. ישנו באוהל בנגב, טיילנו באינסוף נחלים. התחלנו מסורת של ניקוי הארץ פעם בחודש. ובעיקר: גדלנו ממש. כולנו. לא רק הילדים.
השנה אנחנו טסים לאי אחר. מקום חדש. ״הבית המיוחד״ כמו שהילדים המציאו לכל בית שאנחנו ישנים בו שהוא לא הבית שלנו. מצאנו ממש במקרה בית עץ נחמד. בשטח מבודד קרוב לים.
ואני מה זה מתרגשששש ומחכה לזה. ואוו.
בינתיים – הנה מתכון של פיתה יוונית שלמדתי באירוע משף יווני באירוע שבישלתי בו ברודוס לפני תשע שנים
פיתה יוונית
מצרכים:
ראש עיסה
100 גר קמח
5 גר שמים יבשים
100 מל מים חמים
שאר המתכון:
350 גר קמח
ראש עיסה שהכנו
100 גר יוגורט יווני (10 אחוז)
150 מל חלב
כף גדושה דבש
1/4 כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה:
מערבבים מצרכים לראש עיסה. משהים שעה.
מערבבים במיקסר יוגורט, חלב, דבש, שמן זית, ראש עיסה אחרי שעה שחלפה, קמח ולשים לקבלת בצק. מגבירים מעט את הקצב ולשים 8 דק. מעבירים להתפחה בקערה משומנת קלות. אחרי שעה מוציאים אוויר ומגלגלים לנקניק. פורסים לשמונה חלקים שווים ומכדררים.
מכסים במגבת עשר דק
מרדדים כל כדור לצורת פיתה. בעזרת סרגל חורצים את הבצק מבלי לקרוע אותו. זה יעזור לבצק לא להתנפח.
משמנים מחבת בשמן זית. צולים את הפיתה שתי דק מכל צד. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת.
עכשיו תכינו לעצמכם איזה סופלקי קטן❤️
תגובה אחת
"…עשר דק הליכה על חול ים מהבית לאוטו."
פה נשברתי.