ליים זה בערך הדבר הטעים בעולם. אי אפשר להעביר יום במזרח בלעדיו. בסלטים, במנות עיקריות ובכלל בכל פינת רחוב. זה לא לימון.
הטעם אמנם חמוץ אבל יש 50 גוונים של ירוק צהוב חמוץ לעולם להציע לנו.
ואם כבר קיבלנו כזו מתנה שלא נכין גם עוגה?!
עוגת ליים בחושה
מצרכים:
4 ליים קליפה מגוררת ומיץ
250 גרם סוכר
250 מ״ל שמן (צמחי/זית/חמאה)
4 ביצים
300 גרם קמח תופח
לציפוי:
חבילת גבינת שמנת
אבקת סוכר
מיץ ליים טרי
אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות
מערבבים היטב במטרפה את הליים, סוכר, שמן וביצים.
מוסיפים את הקמח תופח ומערבבים בכף עץ בעדינות.
מעבירים לתבנית קוגלהוף או עגולה או אינגליש ואופים בתנור.
בקוגלהוף שהשתמשתי זה לקח 40 דקות. באינגליש קייק אני מעריך שיקח 25-30 דקות.
לציפוי שמתי בקערה חבילת גבינת שמנת, קצת אבקת סוכר ומיץ ליים טרי.
בתאבון