עוגת ליים בחושה

ליים זה בערך הדבר הטעים בעולם. אי אפשר להעביר יום במזרח בלעדיו. בסלטים, במנות עיקריות ובכלל בכל פינת רחוב. זה לא לימון.
הטעם אמנם חמוץ אבל יש 50 גוונים של ירוק צהוב חמוץ לעולם להציע לנו.
ואם כבר קיבלנו כזו מתנה שלא נכין גם עוגה?!

עוגת ליים בחושה

עוגת ליים בחושה

מצרכים:

4 ליים קליפה מגוררת ומיץ
250 גרם סוכר
250 מ״ל שמן (צמחי/זית/חמאה)
4 ביצים
300 גרם קמח תופח

לציפוי:
חבילת גבינת שמנת
אבקת סוכר
מיץ ליים טרי

אופן הכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות
מערבבים היטב במטרפה את הליים, סוכר, שמן וביצים.
מוסיפים את הקמח תופח ומערבבים בכף עץ בעדינות.
מעבירים לתבנית קוגלהוף או עגולה או אינגליש ואופים בתנור.
בקוגלהוף שהשתמשתי זה לקח 40 דקות. באינגליש קייק אני מעריך שיקח 25-30 דקות.

לציפוי שמתי בקערה חבילת גבינת שמנת, קצת אבקת סוכר ומיץ ליים טרי.

בתאבון

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אי אפשר לברוח מהגורל: אני טבח

בגיל 5 סידרתי בגינה שולחן עם כסאות ומפה לבנה. הכנתי כרטיסים שכתוב עליהם חמישה שקלים (אמא ספרנית ואבא פדגוג התעקשו מגיל אפס על דקדוקי השפה

מרק בשר תימני

מרק בשר תימני ולחוח

קבלו מרק בשר תימני ולחוח שבאמת, אבל באמת, לא בעיה להכין. נגיד זאת כך, עשר דקות להכין מרק. חמש דקות לחוח. חילבה דורשת השרייה של

סלט קולסלאו אסייאתי

סלט קולסלאו אסייאתי

קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה. אחרי דובדבן זו המילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)