כרוב ממולא זה אחד הדברים, אבל במידה ולא בסבלנות שלכם לגלגל, קבלו פתרון קליל: עוגת כרוב ממולאת בפרגיות ואורז.
מצרכים:
1 ראש כרוב ירוק
מילוי:
2 כוסות אורז לבן
1 קילו עוף טחון (אני משתמש בפרגית)
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום פרוסות
1 חבילה רסק עגבניות
1 פחית עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
תנור על 200 מעלות
קוטמים את גזע הכרוב. בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את הכרוב לעשר דק. עלי הכרוב יפרדו בקלות מבלי להקרע.
בסיר מבשלים אורז במים רותחים 7 דק בדיוק. מסננים היטב.
במחבת עם שמן זית מטגנים בצלים ושום. מוסיפים פרגית טחונה. צורבים היטב. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל.
מוסיפים לתערובת הבשר את האורז.
מערבבים היטב.
משמנים בשמן זית תבנית או סיר שמתאים לתנור. מסדרים עלי כרוב בתחתית הסיר, ומעל שמים את תערובת הבשר והאורז. מהדקים היטב. מכסים בעלי כרוב נוספים. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לשעה.
ב ת א ב ו ן