עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה ז"ל האהובה שלי. עוגה שהייתה מלווה אותנו כל השנה אפילו שהיא כשרה לפסח. היא טעימה, מתקתקה, זהובה, תפוחה, קלה להכנה – את כל ההכנה מכינים במיקסר. אני משתמש במיקסר קיטצ׳ן איד המושלם שלי להכנת הבצק עם וו גיטרה ולהכנת מסת העוגה ועם המקציף כמובן. יש לכם ממש עכשיו בסטורי מבצע מעולה לרכישת המיקסר בהנחה פלוס קבלת מתנות, אז מוזמנים לשם. המתכון מופיע פה ממש בעוד שתי שורות.

תהיו חברים ותשמרו לעצמכם את הסרטון וכמובן תפיצו כמה שיותר.
אמן ויהיה לכולנו חג פסח שמח על אמת.

אמן ואמן ואמן❤️

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

מצרכים:
לבסיס:
120 גרם חמאה קרה מאד
300 גרם קמח שקדים
100 גרם קורנפלור
150 גרם סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה לארג׳
טיפונת מלח

למסת הגבינה:
5 ביצים מופרדות מידה לארג׳
220 גרם סוכר לבן
200 מ"ל שמנת חמוצה (איזה אחוז שבא לכם)
200 גרם גבינה שמנת 25%
250 גרם גבינה לבנה
20 גרם קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המרכיבים פרט לחמאה ומתחילים ללוש על מהירות 1. מוסיפים חמאה בהדרגה עד להטמעה וממשיכים ללוש לקבלת בצק.

משטחים את הבצק בתבנית לעוגה ומקפיאים חצי שעה. מוציאים ואופים 25 דק' ב-180 מעלות. מצננים לחלוטין.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלמונים וחצי מכמות הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה וצהובה. מוסיפים את כל הגבינות, הקורנפלור והפודינג. מקציפים לקבלת מסה אחידה.

בקערה נוספת מקציפים חלבונים עם שארית הסוכר לקצף לבן. מקפלים את הקצף לתוך התערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות. יוצקים את המסה על הבצק האפוי ואופים 75 דק' ב-150 מעלות (לא טורבו)

מצננים לחלוטין לפני הפריסה❤️❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

כופתאות גבינה

קבלו את המתכון לכופתאות גבינה מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

חומוס בשר ופטריות

חומוס בשר ופטריות

שלוש שנות תזונה קטוגנית עם הפוגות לפי מצב הרוח, החשק, העבודה והחיים עצמם. קיטו זה מזמן לא דיאטה עבורי ולא רק תזונה, קיטו זה דרך

תגובה אחת

  1. הי עומר מילר, גם אני סבתא שרה אבל לא שלך… ומכינה עוגות גבינה כמו שלך כבר כמעט 50.שנה
    את המתכון לקחתי בזמנו מסיפרה הנהדר של רות סירקיס, מהמטבח באהבה. שלושה דברים בעוגה שלך אני עושה אחרת. הראשון משתמשת בחצי קילו. גבינה לבנה, שנית, מקציפה שמנת מתוקה ומוסיפה למסה ושלישית מוסיפה גרדת לימון ומיץ לימון למסה של הגבינה וגרידת לימון גם לבצק. נסה. יחי ההבדל הקטן. מיץ מחצי לימון טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)