מרק עגבניות מארבעה מרכיבים, תבנית אחת – והכל בתנור❤️
אני חולה על מנות שמתבשלות להן בתנור. זה חורפי, זה מפנק, זה ממכר.
יותר מזה אני אוהב מרקים בתנור ולא סתם מרק, הכל בתבנית אחת. בלי לכלוכים והסתבכויות.
התנור מעניק למרק טעם מעט צלוי. מעושן קלות. ממכר כבר אמרתי?
מרק עגבניות מארבעה מרכיבים בלבד
מצרכים:
1/2 קילו עגבניות שרי מכל הסוגים, זנים וצבעים שתמצאו (אפשר גם להוסיף עגבניות גדולות כמו תמר, מגי וכו )
7 שיני שום קלופות וחצויות
1/4 כוס שמן זית
2 ענפי בזיליקום (בערך עשרה עלים שטופים)
1 בקבוק פאסטה (קרם עגבניות חלק)
1.5-2 כוסות מים רותחים
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות טורבו גריל עליון
מניחים את כל העגבניות בתבנית, מוסיפים שום, יוצקים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.
מכניסים לתנור ל25 דק.
שולפים מהתנור בזהירות
מוסיפים בזיליקום, רוטב עגבניות, סוכר חום, מלח ופלפל
מערבבים ומחזירים לתנור לחצי שעה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומגישים.
אני הכנתי לשירן ולי גם טוסט מלחם שאור עם מעט שמן זית והרבה מוצרלה יבשה. והכנסתי לתנור בחמש דק האחרונות.