מקלובה פרגיות, אורז פרסי, עדשים וכרוביות במעטפת חצילים

הראיתי לכם השבוע איך אני מכין פלפלים ממולאים עם אורז עגול שהוא המושלם באורזים לממולאים, אבל אתם כבר יודעים ממזמן שהאהבה האמיתית שלי בלב היא למהפוכות. מקלובות. מכל הסוגים. הפעם הלכתי על מקלובה באינגליש קייק אבל כמובן שאפשר גם בסיר. המקלובה הזו היא בגרסה של אמא של שירן, נעמי, ואולי אחת המנות הכי פופולריות בארוחת שישי אצלה.

מקלובה פרגיות, אורז פרסי, עדשים וכרוביות במעטפת חצילים

מקלובה פרגיות, אורז פרסי, עדשים וכרוביות במעטפת חצילים

מצרכים:

500 גר קוביות פרגית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס פרחי כרובית צלוייה
1/2 כוס עדשים שחורות
2 חצילים
1 בצל סגול פרוס דק
1 כוס עלי תרד
1 כוס בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה:

בסיר עם מים שמים פפריקה, כמון וכורכום ומביאים לרתיחה. מוסיפים פרגית ומבשלים 10 דק. מסננים את הפרגית מהנוזל לקערה ומוסיפים לסיר אורז. מבשלים בדיוק 7 דק.
מסננים.
מבשלים עדשים שחורות לריכוך, מסננים ומערבבים עם האורז החלוט.
במחבת עם שמן זית מקפיצים בצל ותרד.
מוסיפים לקערה עם הפרגיות. מוסיפים גם כרובית צלויה ומערבבים.
פורסים חצילים לאורכם ויוצקים שמן זית. צולים ב200 מעלות 10 דק.

באינגליש קייק מסדרים את פרוסות החציל ועליהן את הפרגיות עם הכרובית והתרד. מעל הכל יוצקים את האורז עם העדשים ומהדקים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל60 דק ב170.
מוציאים מהתנור ונותנים למנה להצטנן חמש דק. הופכים על קרש חיתוך, מסדרים מעט בצל ירוק ומגישים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

אני מת על מג׳דרת אורז וגם על כזו שעשוייה מבורגול אבל למג׳דרה קוסקוס יש לי פינה חמה בלב. מנה אייקונית שהיינו מכינים בפודארט, מנה שנמצאת

בצק עלים ממולא פרגית

בצק עלים ממולא בפרגית

אחת לכמה זמן יש איזו המצאה קולינרית שאני מתעצבן ממש שלא אני חשבתי עליה קודם, ואני מדבר על הבצקים המצוננים של שמרית. אני מדגיש –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)