הראיתי לכם השבוע איך אני מכין פלפלים ממולאים עם אורז עגול שהוא המושלם באורזים לממולאים, אבל אתם כבר יודעים ממזמן שהאהבה האמיתית שלי בלב היא למהפוכות. מקלובות. מכל הסוגים. הפעם הלכתי על מקלובה באינגליש קייק אבל כמובן שאפשר גם בסיר. המקלובה הזו היא בגרסה של אמא של שירן, נעמי, ואולי אחת המנות הכי פופולריות בארוחת שישי אצלה.
מקלובה פרגיות, אורז פרסי, עדשים וכרוביות במעטפת חצילים
מצרכים:
500 גר קוביות פרגית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
2 כוסות אורז פרסי
1 כוס פרחי כרובית צלוייה
1/2 כוס עדשים שחורות
2 חצילים
1 בצל סגול פרוס דק
1 כוס עלי תרד
1 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
בסיר עם מים שמים פפריקה, כמון וכורכום ומביאים לרתיחה. מוסיפים פרגית ומבשלים 10 דק. מסננים את הפרגית מהנוזל לקערה ומוסיפים לסיר אורז. מבשלים בדיוק 7 דק.
מסננים.
מבשלים עדשים שחורות לריכוך, מסננים ומערבבים עם האורז החלוט.
במחבת עם שמן זית מקפיצים בצל ותרד.
מוסיפים לקערה עם הפרגיות. מוסיפים גם כרובית צלויה ומערבבים.
פורסים חצילים לאורכם ויוצקים שמן זית. צולים ב200 מעלות 10 דק.
באינגליש קייק מסדרים את פרוסות החציל ועליהן את הפרגיות עם הכרובית והתרד. מעל הכל יוצקים את האורז עם העדשים ומהדקים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל60 דק ב170.
מוציאים מהתנור ונותנים למנה להצטנן חמש דק. הופכים על קרש חיתוך, מסדרים מעט בצל ירוק ומגישים.