קבלו סיר אורז פרסי שהוא בעצם מקלובה שהיא בעצם מקלובה עם בצלים ממולאים. הסיר שהשתמשתי הוא דרעק לא נורמלי וחייבים להשתמש בטפלון במידה ורוצים מקלובה מלכותית עם תהאדיג מלכותי לארוחה מלכותית.
כך או כך היא יוצאת טעימה בקטע אחר. ועכשיו חורף. כדאי לכם לנגוס מקלובה המלכותית כשבחוץ הגשם דופק ומנסה לטהר מעט את האווירה המאד לא מלכותית שבחוץ.
מקלובה עם בצלים ממולאים
מצרכים:
2 בצלים
2 כפות אוכמניות מיובשות/צימוקים כהים
מילוי בצל:
400 גר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית זרעי כמון קלויים וכתושים (אפשר כמון טחון)
1/2 כפית זרעי כוסברה רלויים וכתושים (אפשר אבקה אפשר לוותר)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לאורז:
2 כוסות אורז פרסי
2 כוסות מים רותחים
2 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס נענע קצוצה
מלח ופלפל
לרוטב:
2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 כף רכז רימונים אמיתי
1 כף סילאן
1 כפית כורכום
1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
פורסים בצל עד החצי ומכניסים למיקרו ל7 דק.
מוציאים לקירור ומפרידים לגלדים כמו בסרטון
מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הגלדים.
מערבבים אורז ומים רותחים ומכניסים למיקרו ל7 דק. מוציאים ומערבבים עם העשבים והתבלינים.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
בסיר טפלון מסדרים בתחתית נייר אפייה ואז את הבצלים עליהם אוכמניות ואת האורז המתובל. יוצקים מעל הכל את הרוטב.
מהדקים ומכסים את הסיר.
שמים על הגז על אש גבוהה לשלוש דק ומעבירים לתנור לשעה.
מוציאים
הופכים
נוגסים
❤️🇮🇱