מפרום כרובית

קבלו מפרום כרובית מהאגדות!

מפרום כרובית

מצרכים:

1 כרובית מחולקת לפרחים
לקציצה:
1/2 קילו צוואר טחון
1/2 קילו פרגית טחונה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

לציפוי:
1 כוס קמח
2 ביצים משוקשקות (אם אתם קיטוגנים ותרו על הקמח. יצא מושלם).

רוטב:
1/4 כוס שמז
8 שינים שום
4 ענפי ועלי סלרי קצוצים
1 כפית פפריקה, כמון, חוויאג
1 כפית סוכר חום (לא חובה)
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כוס פאסטה עגבניות חלק
1 כוס מים רותחים
מלח ופלפל

שמן לטיגון (או שמן צמחי או קיטואויל)

אופן ההכנה:

מערבבים חומרי קציצה ומתבלים.
מצמידים קציצה לפרח כרובית ומניחים בצד
מסדרים צלחת קמח וצלחת ביצים משוקשקות. מתבלים את הקמח במלח ופלפל.
טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ומטגנים בשמן עמוק שלוש דק. מעבירים לנייר סופג.

בסיר או מחבת מטגנים שום וסלרי. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים עגבניות ומים רותחים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את המפרום ומכסים בעזרת כף את כולו ברוטב.
מבשלים עשרים דק. הופכים את המפרום לצד השני ומבשלים עשרים דק נוספות.
בהגשה סוחטים לימון טרי.

בתאבון

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פאי רועים

פאי רועים

קבלו פאי רועים של אמא של שירנקה (ארגנטינאית מלידה) לרוב אנחנו מכירים את הגרסה האנגלית והכבדה של הבשר עם הפטריות, אבל פה מוותרים על הכל

חמאה ביתית

חמאה ביתית

ריי אוהב לעשות ניסויים. קנינו לו ספר ניסויים מדעיים והוא מתנסה בעזרתו לא מעט בתחומים שאני פחות מבין בהם. במטבח לעומת זאת אני מבין לא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)