קבלו מפרום כרובית מהאגדות!
מצרכים:
1 כרובית מחולקת לפרחים
לקציצה:
1/2 קילו צוואר טחון
1/2 קילו פרגית טחונה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
לציפוי:
1 כוס קמח
2 ביצים משוקשקות (אם אתם קיטוגנים ותרו על הקמח. יצא מושלם).
רוטב:
1/4 כוס שמז
8 שינים שום
4 ענפי ועלי סלרי קצוצים
1 כפית פפריקה, כמון, חוויאג
1 כפית סוכר חום (לא חובה)
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כוס פאסטה עגבניות חלק
1 כוס מים רותחים
מלח ופלפל
שמן לטיגון (או שמן צמחי או קיטואויל)
אופן ההכנה:
מערבבים חומרי קציצה ומתבלים.
מצמידים קציצה לפרח כרובית ומניחים בצד
מסדרים צלחת קמח וצלחת ביצים משוקשקות. מתבלים את הקמח במלח ופלפל.
טובלים את המפרום בקמח ואז בביצה ומטגנים בשמן עמוק שלוש דק. מעבירים לנייר סופג.
בסיר או מחבת מטגנים שום וסלרי. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים עגבניות ומים רותחים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את המפרום ומכסים בעזרת כף את כולו ברוטב.
מבשלים עשרים דק. הופכים את המפרום לצד השני ומבשלים עשרים דק נוספות.
בהגשה סוחטים לימון טרי.
בתאבון