מפרום בתנור, ללא טיגון. כן. לא שיש לי בעיות עם טיגון. מרבית חבריי הטובים היו מטגנים נפלאים. אני חושב שבעבר גם יצאתי עם מטגנת אבל נחזור למי שבאמת חשובה: שירנקה. אין לה בעיה עם טיגון אבל ריח של טיגון היא שונאת. גם את המטגנת נראה לי.
בכל אופן לא ויתרתי על התשוקה למפרום ואתם מקבלים כעת בזכות שירנקה את המתכון של מפרום בתנור.
מפרום בתנור
מצרכים:
5 תפו"א
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 חזה עוף פרוס לקוביות קטנות
2 פרוסות לחם במים וסחוטות היטב
1 בצל מגורר וסחוט
2 ביצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל
ציפוי:
2 ביצים
1 כף רסק
1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל
לרוטב:
7 שיני שום
1 כף פפריקה
1 כפית זרעי כמון
1 חבילה רסק עגבניות
1 שימורים עגבניות מרוסקות
מים רותחים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
קולפים תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי של האצבע של מוּן.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי. מניחים את כדור על פרוסת תפו"א ומניחים פרוסה מלמעלה לכיסוי.
לוקחים שתי קערות. אחת שמים קמח ובשנייה ביצה ורסק ומערבבים.
טובלים את המפרום בקמח ומנערים. טובלים בביצה מכל הכיוונים ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים ל15 דק לתנור.
בסיר רחב שמים שמן זית ומטגנים בחום נמוך שום, פפריקה, כמון, מעט סוכר, רסק עגבניות, שימורים. מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המפרום האפוי ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה מכוסה. מסירים את המכסה ומכניסים לתנור הכי חם שיש לעשר דק להשחמה ושיזוף.
בתאבון.
תגובה אחת
כמה מעלות בתנור??