ראיתי לפני שנתיים מתכון שהפך ויראלי בטירוף ללחם מארבעה מרכיבים (ואחכ גם לפוקצ׳ה באותו סגנון) וזה הזכיר לי לחם שהיינו אופים בפודארט לפני, ובכן – עשרים שנה (הזמן טסססס).
בפודארט היינו מוסיפים חמוציות, אגוזי מלך ולוז. ואת הקמח היינו ממירים ל- 60 אחוז לטובת קמח שיפון. בסרטון נשארתי עם הקמח הלבן והוספתי גרעיני דלעת וחמנייה וגם פשתן.
לחם מארבעה מרכיבים
מצרכים:
400 גר קמח
250-300 מל מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
תוספות: חצי כוס חמנייה ודלעת, רבע כוס פשתן שהושררה עשרים דק במים קרים וסונן) – לא חובה ואפשר לגוון חופשי
אופן הכנה:
מערבבים הכל בעזרת לקקן עד התגבשות כדור בצק דביק.
מכסים במגבת ומתפיחים 10-16 שעות במקרר (או במקום מוצל וקרירי (אני השארתי בתנור כבוי וסגור)
מוציאים את הבצק ובעזרת הלקקן מעצבים לכדור.
מקמחים את הבצק מכל הצדדים ומעבירים לסיר.
מכניסים לתנור קר ומחממים ל230 מעלות.
מכסים את הסיר במכסה ונותנים לזה לעבוד 30 דק.
מסירים מכסה ואופים עוד 25 דק.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הפריסה.
אם אתם חובבי לחם קראסטי חמים עם חמאה רכה ומעט מלח גס – הגעתם למקום הנכון.
4 תגובות
הי עומר (-:
תודה עליך. כיף לקרוא ולהכנס לגחמות פתאומיות (ודחופות) בדיוק על מה שאתה שולח .
שמרים הופכים אותי.
האם או איך אני יכולה להמיר את זה לסודה לשתיה/אבקת אפיה/גם וגם/בלי ובלי.
תודה רבה!
טלי
הכנתי פעמיים את הלחם הזה כולנו עפנו עליו ,קל להכנה ,וטעים טעים ניגמר מהר מהר
הוספתי גם צימוקים ויצא מושלם 🔥
והריח משהו משהו במטבח
שאלה…
רק לוודא שאני לא עושה טעויות…
רשמת להכניס את הבצק לתנור קר עם מכסה ולחמם אותו ל-230 מעלות. האם ה-30 דקות הן מהרגע שהפעלתי אותו או מהרגע שהתנור הגיע ל-230 מעלות?
יש לי אופציה לחימום מהיר בתנור, לכן אני שואלת
מתכון מעולה! תודה! רק לוודא – טורבו או רגיל?