אנחנו מתים על אוכל מקסיקני ולפני כמה שנים טובות ישבנו בלה אסקינה במנהטן, שזו מסעדה מקסיקנית עם מרתף שהוא בר מקסיקני והעברנו שם האמת כמה ימים ולילות טובים. למנה הזו שהכנו אין שום קשר ללה אסקינה בניו יורק, אז למה אנחנו מספרים לכם על זה? אולי כי זה מרגיש ממש כמו שני אנשים אחרים לגמרי ממה שאנחנו היום, ואולי בכלל עכשיו כשהילדים גדלו מעט נוכל לטוס איתם למסעדה שאבא ואמא היו שותים מלא מרגריטות ותוקעים טאקו כאילו אין מחר, ואולי בכלל זה נובע מפרץ נוסטלגיה למשהו יפה שהיה וטוב שהיה.
אז מה הכנו לכםן?
טאקו סלמון קריספי עם סלט כרוב ואננס וברוטב קרמל הכי קל שתכינו בחיים
מצרכים:
10 מיני טורטיות
סלמון:
400 גר סלמון ללא עור חתוך לקוביות
1 כף קורנפלור
1 כף פפריקה
– כף כמון
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית אבקת שום
סלט:
2 כוסות כרוב ירוק פרוס
1 בצל סגול קטן פרוס דק
1/2 אננס טרי פרוס דק ללא קליפה
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
1/2 כוס עלי כוסברה
1 ליים
מלח
למיונז:
1/2 כוס מיונז
1-2 כפיות צ׳יפוטלה טחון (או סרירצ׳ה)
1/2 ליים
לקרמל:
1/2 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
לוקחים רשת של התנור ומסדרים את הטורטיות ככה שתתקבל צורה של טאקו. אופים 7 דק. מוציאים מהתנור ומשאירים ברשת עד שיתקרר. הצורה בנתיים מתקבעת לה.
בקערה מערבבים כל התבלינים והסלמון. אם משתמשים בנינגה שמים במצב צלייה וצולים 8 דק. במידה ועושים זאת במחבת יש לחמם מחבת עם שמן זית ולצרוב את הדגים מכל הצדדים.
מערבבים את כל מצרכי הסלט ומתבלים במלח וליים.
מערבבים את חומרי המיונז
מסננים את רוטב הצילי המתוק ככה שישאר רק הקרמל השקוף.
אחרי צליית הסלמון מערבבים אותו בקרמל.
שולפים טאקו מהרשת מסדרים סלט, סלמון, מיונז, קרמל ועוד קצת מיונז. ביס. חלום. על. אמת