כמו שבטח כבר שמעתם (בזמן האחרון אני אומר את זה הרבה. מה זה אומר עליי?) אני מת על דגים ובעיקר בעיקר- מת עליהם על האש.
קבלו את הגרסה הכי קלה להכנת דג על האש.
אם אתם פחות אוהבים להתעסק עם הדג והחיתוך, בקשו ממוכר הדגים שלכם שיפתח לכם את הדגים לצורת פרפר.
אתם מוזמנים להכין מסוג הדג שאתם הכי אוהבים, כל דג לבן יתאים כאן, אני לפעמים מכין עם לברק ולפעמים דניס או אחרים. עופו על זה.
שואלים את עצמכם מה מייחד את המתכון הזה של דג על האש מכל השאר? -הצ׳ימיצ׳ורי כוסברה. היא משדרגת את הדג ומקפיצה לו את הטעמים כל-כך.
אם אתם מ״שונאי״ הכוסברה (מי אתם???) אז תחשבו פעמיים לפני ההכנה 😉
עוד יגיע היום שתתאהבו בכוסברה, אני על זה.
הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם
דג על האש עם צ’ימיצ’ורי כוסברה
מרכיבים:
לצ'ימיצ'ורי
4 כוסות כוסברה קצוצה
2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים
1 פלפל ירוק קצוץ30 מ"ל חומץ שרי (2 כפות)
15 מ"ל מיץ לימון (1 כף)
45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
חוט שפגט לקשירת הדג
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הצ'ימיצ'ורי למשחה גסה ומניחים בצד.
- מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.
- מתבלים את הדג במלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית. מורחים את פנים הדג בנדיבות בצ’ימיצ’ורי וסוגרים. כורכים וקושרים בחוט שפגט.
- מניחים את הדג למשך 5 דקות על הגריל, הופכים לעוד 5 דקות על הצד השני ומגישים.
לשדרוג:
אפשר להשאיר את הדג פתוח, לתבל במלח, פלפל ומעט שמן זית ולצלות 2 דקות מכל צד. אחרי שמורידים מהגריל מורחים בנדיבות בצ’ימיצ’ורי ומגישים.
פורסם לראשונה במגזין השולחן.