אונטריב מפורק שתמיד מצליח

באחד הביקורים שלי בברנינג מן, לא זוכר איזה ברן בדיוק, הייתי עם חבר, נסענו על אופניים לעבר האבק לחפש משהו לאכול, פגשנו פתאום בחור נחמד על אופניים צבעוניים ששאל אותנו ״טל מי, דו יו האב פייב מינטס פור מי?״ עכשיו, זו שאלה מוזרה בכל מקום, ודווקא בברן שהכל כך מוטרף שאלות כאלו לא אמורות להישמע מוזר, אבל זה מוזררררר. למה שלא יהיה לנו חמש דק להיות עם אדון שמעולם לא פגשנו אבל עשוי לשנות לנו את החיים (קו מחשבה שלופט אותך בשהות בפלאייה הקסומה). זרמנו איתו בלי לחשוב פעמיים. פייב מינטס הפכו לשעתיים (בערך. אין שעון במדבר).

כשהייתי בכיתה ה, הברזתי מהבצפר שלי: ״בארי באר שבע שולט!״ כדי לקנות פלאפל מושלם בפלאפל של פיקוד דרום. הייתה פירצה בגדר ושומר לא ממש מחובר לעולם כך שהברזה הייתה קלה ומתבקשת. בשעה 10 בבוקר רכשתי לעצמי מנה פלאפל, שתי טרופיות, מקופלת לבנה ארוכה (יש את זה עוד) ומסטיקים של אבטיח וגם חבילת קלפים של חבורת הזבל. זה עלה למיטב זכרוני 5 שח (הייתי גונב לאבא שלי מטבעות מהכיסים באותם ימים, אז חשיבות עצומה לערך הכסף לא הייתה לי בתודעה בימים הקסומים ההם).

אונטריב מפורק

ועכשיו אחרי שפרקתי מהלב אני חש כי מגיע לכם מתכון:

אונטריב מפורק שתמיד מצליח

מצרכים:

1 קילו אונטריב חתוך לקוביות גדולות ויפות
3 בצלים קלופים ופרוסים
2 גזרים קלופים ופרוסים
4 ענפי סלרי אמריקאי
1/4 כוס סויה בהירה
1/4 כוס סויה כהה מתוקה
2 כפות דבש
מלח ופלפל

אופן הכנה:

תנור על 160 מעלות
במחבת רחבה שמתאימה לתנור צורבים בשר בשמן עד השחמה. מוסיפים בצלים וגזרים וממשיכים להשחים הכל. מוסיפים סויה, סויה כהה, דבש, מלח ופלפל בנדיבות. מכסים במים רותחים ונותנים לזה לבעבע עשר דק.
מכסים היטב.
מכניסים לתנור לשעה בדיוק
מנמיכים חום ל150 מעלות לשעתיים בדיוק.
מכבים תנור ותנו לזה להתקרר בתנור סגור וכבוי 5 שעות (אם אין לכם זמן את השעתיים על 150 תהפכו לשלוש שעות)
תסירו מכסה
שלפו את נתחי הבשר ותפוררו בעזרת הידיים לחוטים חוטים. את הנוזל סננו ותיצקו חזרה על הבשר עד השימוש.
לילה טוב❤️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סשימי פרידה

סשימי פרידה ירוקה של אליטה אופק

עוד מתכון מנצח ממטבחה של אליטה אופק המוכשרת. סשימי פרידה ירוק, שמקבל את כל הקיק והטוויסט מהסחוג הירוק שמשדכים אליו. זה לא מתכון קלאסי אבל

קציצות ברוטב צהוב

קציצות ברוטב צהוב

הייתי חייב סוג של נחמה. ואכילה רגשית זה אולי לא הדבר החכם ביותר לעשות, אבל היא דפנטלי הדבר המפנק ביותר שיש. אתה עצוב? הנה פיתה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)