כל האינסטגרם מוצף היום במתכונים של קדרה/ חמין/ מרק/ תבשילים מהבילים וזה הגיוני כי מבול בחוץ וסוף סוף מעט קר, ויש שלוליות וחלזונות והנחל זורם מחוץ לבית והילדים מתים שאקח אותם להשאיר טביעות מגפיים בבוץ. האמת שמאז ה7/10 אני ממעט להתעדכן. בהכל. מינימום. אני לא מסוגל להכיל יותר. מנסה להמנע ככל הניתן ממה שלא מועיל לי באמת. כל הקשקשת והפרשנת בטלוויזיה מרעילה את המוח, אז כמה שאפשר אני על מיוט מהמציאות. כתוצאה מהנתק אני גם לא מעודכן במזג האוויר ואתמול בשישי בצהריים גיליתי שצפוייה סופה חורפית מטורפת. מאז המלחמה אני ברגשות מעורבים בנוגע לגשם שאני כה אוהב. המחשבה על החיילים ששוכבים בקור ובבוץ ועל החטופים שנמצאים אי שם והגשם בטוח לא מועיל להם – גומרת אותי מבפנים. בערב העמדתי סיר פלפלים ממולאים, עשר דק אחרי שהילדים נרדמו. הסיר הונח על הכיריים והרגשתי איך העיניים נעצמות לי לקול הרעמים שהרעידו את החלונות. העברתי את הסיר לתנור על 120 מעלות. עכשיו 11 בבוקר והסיר עדיין שם. אז קדירת פלפלים ממולאים שאושפזו כל הלילה כשבחוץ גשם בלתי פוסק – יש גם יש. ולכם ארגנתי מתכון מהמם של מלפפונים כבושים במלח. אין פשוט מזה וצריך רק לזכור את חוק ה- 1111.
1 כפית מלח על 1 כוס מים והמתנה של 11 יום. פשוט לא?
מלפפונים כבושים במלח
מצרכים:
30 גורי מלפפונים קשים ופריכים
צרור שמיר ואפשר גם שלושה ענפי סלרי
10 שיני שום פרוסות גס
1 פלפל אדום חריף
1 צנצנת מעוקרת ומכסה אטום
מים קרים ומלח לפי היחס של אחת כפית מלח על אחת כוס מים.
אופן הכנה:
מסדרים הכל בצנצנת ויוצקים מים עם מלח עד כיסוי מוחלט.
אסור להשאיר אוויר בצנצנת. אני מכסה בנייר ואז אוטם במכסה.
5 ימים מעכשיו יהיו לכם מלפפונים חצי כבושים והם נפלאים ככה.
אחרי 11 יום הם כבר כבושים לחלוטין.
כמה הערות:
- אם בא לכם לזרז תוצאה תיצקו מים רותחים. זה מזרז תהליך אבל המלפפונים יוצאים פחות פריכים.
- אפשר להוסיף תיבול נוסף כמו כוסברה, קליפות לימון וכו'
- את הצנצנת יש לעקר לפני השימוש
- שמרו את הצנצנת בתהליך הכבישה במקום מוצל. לא בשמש. לא במקרר.
- תקנו נקניקים טובים, סלט ביצים, הרינג ואתם בחלל החיצון
2 תגובות
הי עומר, אם אתה רוצה מלפפונים יותר קרצ'י תוסיף כף חומץ לכל התערובת הזאת של המים עם המלח. רק כף אחת לכל הצינצנת מספיקה. בתיאבון. ובברכה שרה.
הי עומר,
עם איזה נייר אתה אוטם את הצנצנת? הכוונה לנייר אפייה?
תודה, שחף