אני מאוד מאוד אוהב גבינות מחלב בקר ולכן שמחתי שמשק צוריאל החליטו להשיק גבינות מהסוג הזה. בתור ילד גדלתי על צפתית מחלב בקר שאבא שלי היה מכין, וכעת – מהרגע שעברנו לעמק יזרעאל הילדים התחילו לנשנש בלי סוף לאבנה בקר עם שמן זית וזעתר (מי היה מאמין שזו תהיה ארוחת הבוקר בגנים??)
כקיטוגני העדיפות שלי תמיד תהיה לגבינות שמנות או לפחות לזלף אותן בשומן נוסף כמו שמן זית/שמן קוקוס/חמאה או שמנת 38%.
החלטתי ללמד אתכם להכין ממרח שוקולד קצת אחר, מתקתק במידה, עוקצני מעט בחמצמצותו, קרמי בטירוף ואהוב עלי ועל הילדים. והכי כיף: קל ממש להכין אותו.
כל מה שצריך זו לאבנה בקר משובחת, שמן קוקוס או חמאה לתוספת שומניות מבורכת ועוד כמה חומרים וערבוב קל ויש לכם ממרח שיעיף אתכם לשמים.
אגב, אמנם בסרטון אני משתמש בלאבנה הנקייה אבל גם זו עם השמן זית והזעתר נהדרת ברמות אבל מה שבכלל רציתי לספר לכם זה שהכנתי לעצמי טוסט עם צפתית, חמאה, עגבנייה ופלפל חריף וזה אחד הטוסטים המוצלחים בעולם. לא פחות,
ממליץ לכם בחום.
ממרח שוקולד על בסיס לאבנה 5% של משק צוריאל!
ממרח שוקולד לאבנה קטוגני
המרכיבים:
• 200 גרם לאבנה 5% מחלתית (100% קקאו, ללא סוכר)
• 2 כפות טחינה גולמית או חמאת אגוזים טבעית
• ½ כפית תמצית וניל
• כף שמן קוקוס או חמאה
• 2 כפות אלולוז (ממתיק קיטוגני) או מייפל אם אתם מעדיפים
• טיפונת מלח
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים היטב את הלאבנה עם הטחינה גולמית ושמן הקוקוס עד למרקם אחיד.
מוסיפים את הקקאו, תמצית הווניל, ממתיק והמלח, וערבבו היטב עד שהתערובת חלקה וקרמית.
מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר.
מורחים על פרוסת לחם ונותנים ביס מהחלומות
בשיתוף ממומן משק צוריאל