סושי קלאסי הוא מחוץ לתזונת קיטו למרות שאורז במקרים מסויימים יש גם קטוגנים שאוכלים, אבל בגדול ומבלי לחפור המנה בכללותה מחוץ לתחום.
ביום ראשון אין דגים טריים אז הלכתי על שימורים. יש שימורים סופר איכותיים ותבחרו שמן זית או מים רק לא שמן זרעים.
וכמובן שאתם יכולים לגוון עם אילו דגים שבא לכם וירקות שמתאימים עבורכם. זה מתכון סופר בסיס שכולל בתוכו עוד כמה מתכונים למזווה הקטוגני.
הווסאבי הטרי ממרום גולן שם מגדלים אותו באהבה. אני כל כך נרגש לגלות גלם שגדל כאן, חקלאות מקומית שמפריחה את השממה ועושה ניסים.
סושי קטוגני
המרכיבים למיונז:
3 ביצים קשות
4 כפות מים
1/2 כוס שמן קיטו
2 כפות חומץ תפוחים או מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
לטחון הכל יחד עד לקבלת מיונז
המרכיבים לרוטב צילי מתוק:
4 פלפל אדום חריף
2 שיני שום גדולות
2 פרוסות ג׳ינג׳ר
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס אבקת סוכר (אני משתמש בסוכר שמתאים לתזונה)
1.5 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה קסנטן (סוג של מסמיך)
אופן ההכנה:
טוחנים צילי, שום, ג׳ינג׳ר, חומץ וסוכר יחד
מעבירים לסיר ומרתיחים
מוסיפים מים רותחים וקסנטן ובוחשים היטב למשך דקה.
מעבירים לצנצנת במקרר
המרכיבים ל״אורז״ סושי:
8 פרחי כרובית טחונים בפולסים
1 כף סויה תמרי
1/4 כפית שמן שומשום
במחבת חמה מערבבים אורז. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים להטמעה. אחרי 2 דק מעבירים לצחת ומקררים לחלוטין
המרכיבים לטונה ספייסי:
2 קופסאות טונה מסוננות (שמ״ז או מים לא שמן צמחי)
1 כף מיונז
1 כף רוטב צ׳ילי
אופן הכנה:
מועכים הכל יחד לצ׳אנקים בגודל בינוני
על אצת נורי מסדרים אורז. אני הוספתי עלי ווסאבי אבל זה לא חובה.
מסדרים את הטונה. מוסיפים מלפפון/אבוקדו/קולורבי
ומגלגלים.
מגישים לצד מעט סויה ווסאבי ויאללה אש