תבשיל אוסובוקו עוף – בול לארוחת שישי

שבוע שעבר כשהכנתי את התבשיל הזה,
חברה ותיקה שלי סיפרה לי שהיא בחיים לא מכינה אוסובוקו.
״למה״ אתם שואלים?
היא טוענת שזה נשמע כה מאיים שהיא אפילו לא מנסה או מחפשת מתכון.

אז הכנתי איתה יחד מתכון והוכחתי לה שזה כל כך קל,
שזה יהפוך להיות מהמתכוני תבשיל הקבועים שלה.
וזה טעים ממש, אם במקרה לא ציינתי.

זורקים לקערה, מערבבים, מוסיפים, מערבבים שוב,
שופכים לתבנית, מים, תנור- ביי.
ככה פשוט, נשבע לכם.

ממליץ לכם להוסיף לרשימה שוקיים אוסובוקו, להיכנס למטבח למחרת,
ולתייג אותי באינסטגרם 😉

אוסובוקו
צילום: סופגי

תבשיל אוסובוקו עוף – בול לארוחת שישי

מרכיבים:

10 שוקיים בקיצוב של ״אוסובוקו״
1/2 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 כפות סילאן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות טורבו.
  2. בקערה מערבבים יחד את שמן הזית והתבלינים.
  3. מוסיפים לקערה את הבצלים, תפוחי אדמה ובטטה החתוכים ואת השוקיים ומערבבים עד שהרוטב עוטף הכל באחידות.
  4. מעבירים הכל לתבנית המתאימה לתנור, יוצקים את המים הרותחים ומכניסים לתנור ל30 דקות.
  5. לאחר 30 דקות מנמיכים את החום ל150 מעלות וממשיכים לצלות כ45 דקות.
  6. לאחר מכן מסירים את המכסה, משנים את מצב התנור לגריל עליון וצורבים כ15 דקות.

 

לתבשילים ומתכוני בשר נוספים לחצו כאן.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן

תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן

קבלו גראטן משני מרכיבים: תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן. בלי חמאה ובלי שמנת ובלי כאב ראש. תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן מצרכים: חמישה תפוחי אדמה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)