סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מטורף

בתקופה האחרונה אני שומע המון שיח סביב הברמונדי הישראלי.
בדרך כלל אני מכין את הדגים בשבת ברוטב אדום כמו של סבתא. אבל זה לא אומר שאי אפשר לגוון מדי פעם.

ההשראה שלי למנת החג מגיעה ממנה בשם פסטה א-לה פוטנסקה. זו מנה מפורסמת מהעיר נאפולי בדרום איטליה, בה מבשלים פסטה ברוטב עגבניות עז טעמים שמכיל אנשובי, צלפים וזיתים, ויכול להיות גם פיקנטי.
במקום הפסטה, חיברתי את הרוטב לסטייקים עסיסיים של דג ברמונדי.
אני צורב אותם במחבת, שיקבלו צבע יפה ואז מסיים בתנור, וצולה עד שהבשר מתפרק בקלות מהאדרה ומתפרק לנתחים לבנים יפהפיים, שמשתלבים נהדר עם טעמי האוממי החזקים של הרוטב.
כנראה שמעכשיו לא כל שישי יסתכם בדגים ברוטב של סבתא. אולי אנחנו בעצם מתחילים כאן איזו מסורת חדשה..

 

אם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂

צילום: אפיק גבאי

סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מטורף

מרכיבים: 

2 יחידות דג ברמונדי במשקל 750 גרם ליחידה, חותוכים לסטייקים בעובי 4 ס"מ
⅓ כוס שמן זית
4 עגבניות מגי בשלות, חתוכות לקוביות
1פלפל חריף אדום פרוס דק
1 כף צלפים (שטופים היטב במים)
8 יחידות אנשובי משומר
2 כפות מיץ לימון
6 זיתי טאסוס או קלמטה, מגולענים
2 שיני שום קלופות ופרוסות
10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
2 כפות מים רותחים
50 גרם חמאה (רשות)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר קטן שליש כוס שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום והפלפל החריף ומאדים יחד כדקה.
  2. מוסיפים אנשובי, צלפים, עגבניות, זיתים ובזיליקום ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כפות מים רותחים. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים 50 גר חמאה (רשות). מערבבים היטב, מסירים מהאש ושומרים חמים עד ההגשה.
  3. אופן הכנת הסטייקים: מחממים תנור ל-220 מעלות. יוצקים מעט שמן זית על הסטייקים של הברמונדי ומתבלים במלח ופלפל. צורבים במחבת חמה משני הצדדים כ- 2 דקות עד הזהבה (מומלץ 3 בכל פעם על מנת לא להוריד את החום).
  4. מעבירים את הסטייקים לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים בתנור החם 15 דקות נוספות.
  5. מוציאים את הסטייקים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים שתי כפות מרוטב הפוטנסקה על כל סטייק ומגישים.

 

צילום: אפיק גבאי

 

פורסם לראשונה באתר וואלה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אסקרגו בפריז

לפני 15 שנה נקלעתי בטעות להוטל קוסט בפריז. זה היה בשבוע האופנה והלובי היה גדוש צלמים, דוגמניות, סמים והזיות מהלכות. הייתי צעיר ונרגש ודי תמים,

מלוואח ביתי

מלוואח ביתי

ממש רציתי להכין לילדים היום מלוואח לארוחת בוקר, אבל לא היה מלוואחחחח בבית כי כבר מאה שנה לא קנינו מלוואח הביתה, אז למה שיהיה לכל

מאפינס תירס

מאפינס תירס בקלי קלות

מאפינס תירס מנה פשוטה וטעימה שמכינים במהירות. מתאים לילדים ומבוגרים. תכניסו את המאפינס לרשימת המנות שאתם פשוט חייבים להכין. מאפינס תירס בקלי קלות מצרכים: 3/4

תגובה אחת

  1. אהלן עומר
    כיף ומגרה לראות את המתכונים מלווים בתמונות נהדרות.
    כאב לשלושה, מקנא בתאומים המדליקים שזוכים גם לאכול. הבלוג נוטע בי מוטיבציה להשתפר במטבח.
    מפרגן על העשייה המרובה שלך.
    ד"ש להורים המקסימים שהותירו בי המון זכרונות טובים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)