פריקסה – המדריך המלא

כששירן נכנסה להריון בפעם הראשונה, החלו לה החשקים הבלתי הגיוניים בשעות הזויות לחלוטין.
ההריונית דורשת פריקסה.
כמה טוב שהכנתי עבור כולכם את המדריך המושלם והמקיף להכנת פריקסה בבית.

נ.ב- מון וריי עפים על זה.

ואם אתם גם הכנתם- תתייגו אותי באינסטגרם!

צילום: אפיק גבאי
צילום: אפיק גבאי

המדריך המלא לפריקסה

מרכיבים:

לבצק (12 יחידות)
1 ק"ג קמח
כף סוכר
כף מלח
3 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
חצי כוס שמן
4 כוסות מים פושרים
שמן

 

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את השמרים היבשים, הביצה השמן והמים הפושרים בהדרגה עד לקבלת בצק רך.
  3. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח חצי שעה עד שעה בטמפרטורת החדר.
  4. לאחר התפיחה מעבדים את הבצק עם מעט קמח וקורצים כדורים של 100 גרם.
  5. יוצרים מהכדורים צורה של פריקסה (מעין לחמנייה אובלית). נותנים להם לנוח לכ-10 דקות נוספות.
  6. מטגנים את הפריקסה בשמן עמוק (חשוב שהטמפרטורה של השמן לא תעלה על 120 מעלות).

 

צילום: אפיק גבאי

 

לממרח דלעת (צ'ירצ'י):

חצי ק"ג דלעת
2 גזרים
1 תפוח אדמה
מלח
פלפל שחור
שן שום, כתושה
שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר עם מים את כל הירקות ומביאים לרתיחה.
  2. אחרי ריכוך מלא של הירקות, מסננים את המים וטוחנים אותם יחד בבלנדר בפולסים קצרים. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב.

 

צילום: אפיק גבאי

מרכיבים ללימון כבוש:

5 לימונים, פרוסים
תערובת של 200 גרם מלח גס, 200 גרם סוכר וכף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. טובלים את פרוסות הלימון בתערובת התבלינים.
  2. מסדרים את הפרוסות בצנצנת אחת על השנייה.
  3. אוטמים את הצנצנת היטב ומחכים יומיים-שלושה.
צילום: אפיק גבאי

מרכיבים לאריסה:

חצי ק"ג פלפלים מיובשים שהושרו במים חמים
20 שיני שום
מלח
פלפל שחור
שמן סויה

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המצרכים עם שמן סויה עד לקבלת מחית חלקה.

 

צילום: אפיק גבאי

יחד עם כל אלה מוסיפים לפריקסה גם כל סוג של דג כבוש (כן, גם טונה משומרת), ביצים קשות ובצל ירוק וסגול.

 

צילום: אפיק גבאי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מסאחן עוף

מסאחן עוף

צורת ההגשה הופכת את המנה הזו למנה מושלמת לחלוקה. עוף מסאחן הגיע אלינו מהמטבח הערבי והיא מפוצצת בתבלינים חמים וטעמים מדהימים.

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי. לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)