כקטוגני אני נמנע ממתוק אפילו אם הוא מגיע מפירות אבל תמר הוא היוצא מן הכלל.
בימים של אימון עצים, ממש לפני האימון אני אוכל תמר וכפית דבש, ובסוף האימון ממשיך באכילת שומנים.
ההגוף כבר כה מיומן לחיות בקיטוזיס שהתמר משמש כחטיף אנרגיה שעוזר באימון (ונותן עוד כל מיני יתרונות בכמה פרמטרים).
לא מזמן כשצפיתי בערוץ ההיסטוריה באינסטגראם נתקלתי במתכון שמשלב תמר, דבש ומלח ים בצורה סופר מגרה וידעתי שזה יהיה חטיף האנרגיה הקבוע שלי.
יכול גם לגלות לכם שהילדים ושירנקה עפו על זה, הכי קל להכנה וסקסי בצורה מטורפת. ותאמינו לי איזה תמרים נהדרים גדלים לנו בארץ. ואוו.
הנה המתכון:
תמר מג'הול ממולא ומבושל
המרכיבים:
20 תמר מג׳הול
1/4 כוס מכל סוג: צנובר, שקד, צנובר, אגוז מלך
1/4 כוס מלח ים גרוס
3/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
מרסקים את האגוזים והשקדים. מרוקנים את התמרים וממלאים בתערובת הגרוסה.
מצפים במעט מלח ים.
מחממים דבש במחבת ומערבבים. אפשרי להוסיף רבע כוס מים ולחמם יחד.
מבשלים את התמרים חמש דק ומוציאים לצלחת. יוצקים את סירופ הדבש וממתינים שיתקרר מעט (מנסיון)