תבשיל עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

מחיות קארי זה משהו שנכנס למטבחים הביתיים שלנו בשנים האחרונות
והאמת, אני מבסוט על זה.
כי אין יותר קל מתבשילי קארי בבית, כאלו שהייתם משלמים עליהם לא מעט
במסעדות בעיר. הגרסה היותר אהובה עליי- תבשיל עוף בקארי ירוק.

תאמינו לי, מתכון שיא הפשוט.
מנה עשירה בטעמים ועומקים, עם המון ירוקים ברוטב וגם כתוספות, שמוסיפים טעמים כיפיים למנה.
יש מלא מתכונים דומים באינטרנט, אבל באובייקטיביות – נראה לי שזה האחד 😉

 

מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם!

עוף בקארי
צילום: סופגי

תבשיל עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

מרכיבים:

לרוטב קארי
פחית חלב קוקוס (400 מ״ל)
2 ס״מ שורש ג'ינג'ר פרוס
1 מקל למון גראס חצוי
3 עלי כפיר ליים
1/2 פלפל ירוק חריף טרי
1 כף דבש
1 גבעולי בזיליקום
1/2 צרור כוסברה
2 כוסות עלי תרד

לתבשיל
1 ק״ג פרגית חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן קצוץ
4 שיני שום פרוסות
1 כוס שעועית ירוקה
1 כוס אפונה קפואה
מלח

אופן הכנה:

  1. בסיר קטן שמים חלב קוקוס, מקל למון גראס, ג'ינג'ר טרי וכפיר ליים. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, ומקררים.
  2. חולטים את עלי התרד במים רותחים עשר שניות ומעבירים ישר לקערת מי קרח. לאחר 2 דקות מסננים וסוחטים היטב.
  3. מסננים את החלב קוקוס מהסיר הקטן- ומעבירים אותו לבלנדר, מוסיפים את התרד החלוט, עלי הכוסברה, בזיליקום, דבש ופלפל ירוק חריף וטוחנים היטב.
  4. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב, מאדים את הבצל הקצוץ כ10 דקות, מוסיפים שום וממשיכים לאדות כ5 דקות, מוסיפים גם את נתחי הפרגית, מתבלים במלח ומטגנים עד שהפרגיות מזהיבות מכל הכיוונים.
  5. מוסיפים לסיר את הרוטב הטחון, את השעועית הירוקה והאפונה, מבשלים כ5 דקות. ומוכן!
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מעקודה

מעקודה מרוקאית

המאפה המרוקאי המפורסם- המעקודה! כן כן, גם אצלי בבית, למרות שאני בכלל פולני שלם ואפילו דיי גאה. בקיצור, 20 דקות עבודה ויש לכם ארוחה לכל המשפחה

קרואסון סופגנייה

קרואסון סופגנייה

תקשיבו לי כי אנחנו הולכים להכין בוסטון קרים דונאטס אבל בצורת קרואסון מבצק של סופגנייה ואם לא התעייפתם מהתיאור הזה אני רק אוסיף שאנשים מפחדים

ברד פודינג קרואסון

ברד פודינג קרואסון

הייתה לנו אתמול בבוקר פגישת עבודה סופר חשובה. 99% מהפגישות אנחנו מקיימים אצלנו בסלון. בזום או באירוח קליל ונעים. אתמול הגיעו חמישה איש לסלון לדבר

2 תגובות

  1. איזה מתכון מעולה כל פעם שאני מנסה משהו שלך אני והאורחים מאושרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)