מחיות קארי זה משהו שנכנס למטבחים הביתיים שלנו בשנים האחרונות
והאמת, אני מבסוט על זה.
כי אין יותר קל מתבשילי קארי בבית, כאלו שהייתם משלמים עליהם לא מעט
במסעדות בעיר. הגרסה היותר אהובה עליי- תבשיל עוף בקארי ירוק.
תאמינו לי, מתכון שיא הפשוט.
מנה עשירה בטעמים ועומקים, עם המון ירוקים ברוטב וגם כתוספות, שמוסיפים טעמים כיפיים למנה.
יש מלא מתכונים דומים באינטרנט, אבל באובייקטיביות – נראה לי שזה האחד 😉
מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם!
תבשיל עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס
מרכיבים:
לרוטב קארי
פחית חלב קוקוס (400 מ״ל)
2 ס״מ שורש ג'ינג'ר פרוס
1 מקל למון גראס חצוי
3 עלי כפיר ליים
1/2 פלפל ירוק חריף טרי
1 כף דבש
1 גבעולי בזיליקום
1/2 צרור כוסברה
2 כוסות עלי תרד
לתבשיל
1 ק״ג פרגית חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן קצוץ
4 שיני שום פרוסות
1 כוס שעועית ירוקה
1 כוס אפונה קפואה
מלח
אופן הכנה:
- בסיר קטן שמים חלב קוקוס, מקל למון גראס, ג'ינג'ר טרי וכפיר ליים. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, ומקררים.
- חולטים את עלי התרד במים רותחים עשר שניות ומעבירים ישר לקערת מי קרח. לאחר 2 דקות מסננים וסוחטים היטב.
- מסננים את החלב קוקוס מהסיר הקטן- ומעבירים אותו לבלנדר, מוסיפים את התרד החלוט, עלי הכוסברה, בזיליקום, דבש ופלפל ירוק חריף וטוחנים היטב.
- מחממים שמן בסיר נמוך ורחב, מאדים את הבצל הקצוץ כ10 דקות, מוסיפים שום וממשיכים לאדות כ5 דקות, מוסיפים גם את נתחי הפרגית, מתבלים במלח ומטגנים עד שהפרגיות מזהיבות מכל הכיוונים.
- מוסיפים לסיר את הרוטב הטחון, את השעועית הירוקה והאפונה, מבשלים כ5 דקות. ומוכן!
2 תגובות
לא רשום שיש שימוש במחית קארי ירוקה
איזה מתכון מעולה כל פעם שאני מנסה משהו שלך אני והאורחים מאושרים