אתמול במקום לשלוח את ריי לגן, עידכנתי אותו על הבוקר שיש לי הפתעה עבורו.
נכנסנו לאוטו עם ציידנית מפוצצת פירות ונסענו לעין גב לפגוש את מנחם – האיש והאגדה. מנחם למי שלא מכיר הוא האיש שאחראי על הדייג בכנרת ב44 שנה האחרונות. יש לו סירה בת 60 בערך ובעזרתה הוא דג את דגי הכנרת, תוך כדי הקפדה לא לפגוע בגידול הטבעי – דגים קטנים מוחזרים לכנרת, ובכל עונה הוא מקפיד לדוג רק את מה שמותר והטבע מאפשר. הדגים שלו קיבלו את תו התקן של ״חי בריא״.
הדגים בכנרת לא פחות ממופלאים והם אשכרה חלק מהסיפור הציוני-חקלאי-התיישבותי שלנו במדינה הזאת.
לבנון הכנרת, מושט, אמנון, בורי, קרפיון ועוד. נשבע לכם שאלו הדגים הכי טעימים שתטעמו: טריים, בשרניים, איכותיים את הדגים אגב תוכלו להשיג און ליין דרך משק מלמד.
רייצ׳וק נצמד למנחם והוא מצידו – כאילו לא מפרידות בינם 60 שנה – לימד אותו הכל: קשירות, סונאר, סיבוב הגה של אונייה, איך לזהות לפי הסאונד איזה דג נמצא מתחת לסירה, איך לשחרר רשת ואיך להפיל עוגן.
בחיים חא ראיתי את ריי שלי ככה מאושר.
זו הייתה חוויה מופלאה ומרתקת. אסקפיזם מוחלט.
זו בטוח לא הפעם האחרונה של שנינו על הסירה של מנחם יחד עם הצוות המופלא שלו.
חזרתי הביתה עם שלל עצום והחלטתי להכין לכם בורי בחמאת עגבניות.
תבשיל בורי בחמאת עגבניות
המרכיבים:
400 גר נתחי בורי עם עצם או בלעדיה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות עגבניות שרי תמר
10 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
2 עלי מרווה
מלח גס
200 גר חמאה
כוסברה
אופן ההכנה:
במחבת מחממים באיטיות מרווה, שום וחריף
מגבירים להבה ומוסיפים שרי חצויות.
מערבבים ומכסים מחבת לעשר דק.
מסירים מכסה ומערבבים היטב. מועכים את העגבניות לחלוטין בעזרת כף עץ.
מנמיכים להבה ומוסיפים רבע כוס מים רותחים.
מתבלים ומכניסים את הדג.
מבשלים חמש דק.
מוסיפים קוביות חמאה ומבשלים עוד 7-8 דק.
מוסיפים כוסברה
מבשלים 3 דק
סוחטים לימון ומגישים