בשר שפונדרה צלוי ומפורק יש בערך 200 דרכים להכין. בנוזל או בשומן של עצמו, עם רוטב דביק או תבלינים יבשים.
השיטה האהובה עלי היא או במעשנה (אבל זה ווג׳ארס) או בסיר יצוק עם שמן זית ומלח גס. זהו.
אני הוספתי בצל ושום אבל רק כי זה היה לי מול העיניים. ממש לא חובה.
על הבשר המפורק אני יוצק מעט מהנוזלים שנשארו אחרי הצלייה, מחלק למנות ומקפיא. סגירת פינה מהטובות שיש.
מכיוון שהבשר מקבל רק שמן ומלח, אתם זוכים לאכול בשר בטעם של בשר. נו, הבנתם.
שפונדרה מפורק בתנור
מצרכים:
2 קילו שפונדרה
שמן זית לשימון הבשר
מלח גס
(מי שמעט חושש יכול להוסיף 3/4 כוס מים רותחים)
אופן ההכנה:
תנור על 160 מעלות חצי שעה לפני.
מניחים בשר בסיר יציקה. למי שאין שיניח על נייר אפייה כפול ויעטוף אחכ בנייר כסף כפול.
משמנים בשמן זית, בוזקים מלח גס. מכסים ומכניסים לשלוש ארבע שעות בתנור. מוציאים. מצננים מעט ומפוררים לשערות.
אפשר לאכול מיד. אפשר להכין כריך או פסטה ואפשר לחלק למנות ולהקפיא. מוציאים את הבשר הקפוא לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה