תהיתם פעם איך מכינים בבית שמנת להקצפה? האמנתם פעם שמדובר בשני מרכיבים בלבד?
מה שגורם לשמנת להקציף אלו אחוזי שומן גבוהים, לכן מקציפים שמנת 38% ולא שמנת 15%.
המרכיב הראשון להכנת שמנת הוא חלב. עדיפות לחלב מלא 3.8% אבל גם חלב 3% יעבוד.
המטרה שלנו כאמור להעלות את אחוזי השומן בחלב ולצורך הקסם הזה נשתמש בחמאה.
החמאה תימס מחום החלב ותוך כדי ערבוב מתמיד על מנת שהחמאה והחלב יתמזגו ויתאחדו.
שמנת מתוקה ביתית
המרכיבים:
400 מל חלב
200 גר חמאה
אופן ההכנה:
פורסים את החמאה לקוביות ומניחים בקערה.
מחממים את החלב לסף רתיחה. יוצקים על החמאה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים היטב הכל. הטחינה תעזור לאמולסיה.
את החלב העתיר שומן נעביר לצנצנת ונכניס למקרר. כל כמה שעות גשו למקרר ונערו קלות את הצנצנת.
בתום 24 שעות אתם בעלים של שמנת שמנמנה להקצפה.
4 תגובות
נראה דליל מאוד בסרטון
לפני הרבה שנים כל נהגנו. יוצא מעולה וכמות גדולה.
יצא לי דוחה. אחרי הקצפה נדאר חלב עם פתיתים חוליים.
הקצפתי ומשהו במרקם לא עבד, אשמח לדעת מדוע
תודה:)