שמאלץ – שומן אווז

שומן אווז הוא שומן מן החי (מן הסתם) והוא עדיף עשרות מונים על כל השמנים הצמחיים הנוראיים. שומן אווז נולד במטבח (ככל הנראה) כפתרון קולינרי ליהודים המרח אירופאים שומרי הכשרות שכל שכניהם חמדו בשומן חזיר. השומן הזה היה נחשב נחות שנים רבות אבל עם הזמן וההתמדה הפך לזהב נוזלי נחשק. אני לא יכול לדמיין את הכבד קצוץ או סלט הביצים של סבתא שלי בלי שמאלץ. השומן הזה נפלא גם לשניצלים וצ׳יפס אם אתם בקטע. הוא קל להכנה, סף השירפה שלו גבוה והוא נשמר במקרר מאתיים שנה (לא יודע כמה בדיוק אבל זה נגמר מהר).

שמאלץ - שומן אווז

שמאלץ – שומן אווז

המרכיבים:
1 ק"ג שומן אווז נקי

אופן הכנה:
קוצצים לקוביות ומניחים במחבת על אש בנינונית.
אחרי עשר דק' בערך מנמיכים להבה וממשיכים להמיס את השומן לחלוטין.
מסננים את השומן לצנצנות.
שומרים במקרר לכל טיגון שבא לכם

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שניצלונים שכולם אוהבים

שניצלונים שכולם אוהבים

אין על שניצל ואין על שניצלונים. בכלל, מטוגן זה החיים. בגלל שיש לי קרוהן, הייתי צריך לחשוב על עוד אופציות, קצת יותר נעימות לגוף, ואני

חמאה מזוקקת - גהי

חמאה מזוקקת – גהי

מה זה בעצם גהי? גהי היא חמאה מזוקקת כלומר חמאה שחוממה באיטיות עד שהופרדו ממנה המים והחלבונים. מה שנשאר זה שומן טהור, זהוב, ארומטי (הריח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)