שומן אווז הוא שומן מן החי (מן הסתם) והוא עדיף עשרות מונים על כל השמנים הצמחיים הנוראיים. שומן אווז נולד במטבח (ככל הנראה) כפתרון קולינרי ליהודים המרח אירופאים שומרי הכשרות שכל שכניהם חמדו בשומן חזיר. השומן הזה היה נחשב נחות שנים רבות אבל עם הזמן וההתמדה הפך לזהב נוזלי נחשק. אני לא יכול לדמיין את הכבד קצוץ או סלט הביצים של סבתא שלי בלי שמאלץ. השומן הזה נפלא גם לשניצלים וצ׳יפס אם אתם בקטע. הוא קל להכנה, סף השירפה שלו גבוה והוא נשמר במקרר מאתיים שנה (לא יודע כמה בדיוק אבל זה נגמר מהר).
שמאלץ – שומן אווז
המרכיבים:
1 ק"ג שומן אווז נקי
אופן הכנה:
קוצצים לקוביות ומניחים במחבת על אש בנינונית.
אחרי עשר דק' בערך מנמיכים להבה וממשיכים להמיס את השומן לחלוטין.
מסננים את השומן לצנצנות.
שומרים במקרר לכל טיגון שבא לכם