אני אוהב אוכל מעושן. אני אוהב נתחי בשר עצומים ומושחמים שנמסים למגע אחרי שבעלו יום שלם במעשנה. אני אוהב בריסקט ושפונדרה ושוק טלה במעשנה. אני גם אוהב סטייק במעשנה ודגים ועופות ואפילו ירקות. הבנתם כבר שאני אוהב אוכל מעושן?
והכי הכי אני אוהב לארח חברים בגינה לארוחת על האש משובחת.
אז גבירותי ורבותיי חברות וחברים שלי קבלו את הבשורה המרעישה: נינג׳ה @ninja.israel האלופים סוף סוף יוצאים מהבית לגינה ולמרפסת! טאבון מושלם חשמלי וגריל חלומי שמשמש גם כמעשנה. הגריל מעשנה משמש כגריל (סטייקים) ומשטח צלייה (דגים, ירקות) יש פונקציה לטיגון באוויר (נסו פלפל שושקה, חציל בלאדי או אפילו כנפי עוף ולא תאמינו איזו תוצאה מתקבלת).
כל אחת מהפונקציות האלו יכולה לקבל בלחיצת כפתור גם את כל טעמי והארומות של העישון. חלל הבטן של הנינג׳ה מתמלא בעשן שמגיע משריפת הפלט ואז פשוט צורבים סטייק או דג או מה שבא לכם ומתקבל מוצר מעושן ונפלא בכמה דקות.
יש כמובן גם את השיטה המסורתית של צליית גושי בשר גדולים בעשן במשך שעות ועד רכות (זמן העישון מתקצר עם נינג׳ה כמעט בחצי).
אני הולך להפגיז אתכם במתכונים אבל עד אז קבלו את מלך המעשנה:
שורט ריבס על העצם בתערובת תבלינים ושומן בקר מזוקק.
שורט ריבס על העצם
המרכיבים:
2 קילו שורט ריבס
1/2 כוס שומן בקר מזוקק
תבלינים:
1/2 כף אבקת שום גבישי
1 כף אבקת בצל
1 כף פפריקה מעושנת
1/2 כף כמון
1/2 כף גרגרי כוסברה טחונים
1 כפית חרדל גרגרים טחון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
טוחנים את כל התבלינים יחד
מצפים את הבשר בשומן בקר ואז מפזרים תערובת תבלינים. משאירים במקרר ללילה.
יום למחרת מפעילים את הגריל מעשנה של נינג'ה. מוסיפים פלט בצד המכשיר. מפעילים את הנינג'ה על תוכנית עישון. ברגע שהמכשיר מצפצף מוסיפים בשר ותוקעים את מד החום. אני עישנתי את הבשר ב-115 מעלות שעתיים. עטפתי את הנתח בנייר אפייה ונייר כסף ועידנתי עוד שעתיים וחצי. כשהטמפ הפנימית הייתה 94 שלפתי את הבשר. הבשר מתקבל מעושן, רך ורק מחכה לפירוק.
פרסום ממומן בשיתוף @sarig_il
תגובה אחת
היי, יפה שהפרסום ממומן, אבל יהיה נחמד כמובן לקבל את המתכון לעישון וצליה בתנור ביתי או בגריל (עם שבבים בתחתית).