שומן בקר מזוקק

את השמנים הצמחיים העפנו מהבית כבר לפני כמה שנים. האמת שבאופן כללי גם הפחתנו את כמות הטיגונים בבית אבל אתם יודעים מדי פעם (כל שישי) אנחנו מכינים שניצלים ושניצל בתנור לעולם לא ישתווה לאחיו המטוגן. גם בשביל לצרוב את קציצות הפרגית והגזר של רייצ׳וק, ״מאלץ״ אותנו להשתמש בטכניקת הטיגון וצריך תחליף לשמנים הצמחיים האיומים.
אני אוהב מאד לטגן בשמן זית למרות התדמית הנוראית שעשו לו. תשגיחו על המחבת, תוסיפו גזר לשמן להנמיך את טמפ השמן ותוכלו לטגן בו באהבה. יש לשמן זית טעם ״לוואי״ (נפלא לטעמי) שלחלק מהאנשים קשה איתו. מה עושים?

אם אתם לא שומרי כשרות – גהי שזו חמאה מזוקקת ללא מוצקי החלב ומה שנותר הוא נטו השומן שבה.
אופציה נוספת והמועדפת עלי היא שומן מן החי. זה יכול להיות (שמאלץ) שומן אווז או עוף ואלוף האלופים: שומן בקר.
השומן שבסרטון אלו חתיכות שומן שחתכתי מגוש אנטריקוט כשניקיתי אותו ואז העברתי פעמיים במטחנת בשר. אתם יכולים לבקש מהקצב פשוט שומן בקר טחון והיא ישמח להביא לכם.
אני אוהב להשאיר מעט קצוות בשר ואחרי שהשמן נמס לחלוטין ומסונן, אתם נשארים עם קוביות בשר זעירות, נימוחות, עשירות בטעם בשרני, קונפי ממש. זה מעדן האלים. חם או קר.
קבלו טיפ ממני: שלבו את שאריות הבשר בבשר טחון לקציצות. ואוו מה זה עושה. עושר של טעמים.

שומן בקר מזוקק

שומן בקר מזוקק

מצרכים:
1 קילו שומן בקר טחון פעמיים

אופן ההכנה:
ממיסים במחבת את השומן עד שכל השומן נוזלי וזהוב ומעוטר בחתיכות קטנות של בשר מושחם.
מסננים את השומן לצנצנת ושומרים במקרר.
את הבשר מתבלים במלח ואוכלים/שומרים במקרר לשעה אחרת או מערבבים במסה של קציצות/ממולאים.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קרם פרש

קרם פרש

כמה דברים חשובים ממני אליכם: 1. הגבינה עשוייה 3.5 מרכיבים. לא היה לי מצב רוח לתקן את הקריינות 2. זו הגבינה הכי טעימה שתכינו: קרמית,

לחמניות באו קטוגניות

לחמניות באו קטוגניות

יש איזה סרט לילדים בנטפליקס, שמספר איזה סיפור רומנטי בין גברת סינית לבאו המאודה. הילדים שלי עפים על הסרט הזה ולי זה עשה קרייב קטלני

גרבלקס סלמון

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)