את השמנים הצמחיים העפנו מהבית כבר לפני כמה שנים. האמת שבאופן כללי גם הפחתנו את כמות הטיגונים בבית אבל אתם יודעים מדי פעם (כל שישי) אנחנו מכינים שניצלים ושניצל בתנור לעולם לא ישתווה לאחיו המטוגן. גם בשביל לצרוב את קציצות הפרגית והגזר של רייצ׳וק, ״מאלץ״ אותנו להשתמש בטכניקת הטיגון וצריך תחליף לשמנים הצמחיים האיומים.
אני אוהב מאד לטגן בשמן זית למרות התדמית הנוראית שעשו לו. תשגיחו על המחבת, תוסיפו גזר לשמן להנמיך את טמפ השמן ותוכלו לטגן בו באהבה. יש לשמן זית טעם ״לוואי״ (נפלא לטעמי) שלחלק מהאנשים קשה איתו. מה עושים?
אם אתם לא שומרי כשרות – גהי שזו חמאה מזוקקת ללא מוצקי החלב ומה שנותר הוא נטו השומן שבה.
אופציה נוספת והמועדפת עלי היא שומן מן החי. זה יכול להיות (שמאלץ) שומן אווז או עוף ואלוף האלופים: שומן בקר.
השומן שבסרטון אלו חתיכות שומן שחתכתי מגוש אנטריקוט כשניקיתי אותו ואז העברתי פעמיים במטחנת בשר. אתם יכולים לבקש מהקצב פשוט שומן בקר טחון והיא ישמח להביא לכם.
אני אוהב להשאיר מעט קצוות בשר ואחרי שהשמן נמס לחלוטין ומסונן, אתם נשארים עם קוביות בשר זעירות, נימוחות, עשירות בטעם בשרני, קונפי ממש. זה מעדן האלים. חם או קר.
קבלו טיפ ממני: שלבו את שאריות הבשר בבשר טחון לקציצות. ואוו מה זה עושה. עושר של טעמים.
שומן בקר מזוקק
מצרכים:
1 קילו שומן בקר טחון פעמיים
אופן ההכנה:
ממיסים במחבת את השומן עד שכל השומן נוזלי וזהוב ומעוטר בחתיכות קטנות של בשר מושחם.
מסננים את השומן לצנצנת ושומרים במקרר.
את הבשר מתבלים במלח ואוכלים/שומרים במקרר לשעה אחרת או מערבבים במסה של קציצות/ממולאים.