שווארמה דג בצזיקי של קישואים

שווארמה דג
צילום: סופגי

כאחד שחולה על שווארמה, אני חושב שמנה של שווארמה דג נותנת לו פייט דיי רציני.
היא מעודנת בטעמים אבל בכל זאת דיי בועטת כשמוסיפים את התוספות הנכונות.
אני שילבתי בין שווארמה דג עם צזיקי של קישואים שהיא מדהימה בפני עצמה.

בתור התחלה הדג מקבל צריבה זריזה על מחבת, כשהוא עטוף בתבלינים הכי מחמיאים שיש.
חיתוך גס, ומרכיבים לעצמכם פיתה מושלמת מהאגדות.

יתאים כמנה עיקרית ואפילו כמנה ראשונה לחלוקה אם מחלקים לרבעים 😉

 

אם הכנתם, צלמו ושתפו אותי באינסטגרם!

צילום: סופגי

שווארמה דג בצזיקי של קישואים

המרכיבים:

לדג:
500 גרם פילה דג ללא עור ועצמות (לוקוס, אינטיאס, דניס או בורי. הכל הולך)
מלח
פלפל שחור גרוס דק
1 כפית תבלין שווארמה
2 כפות שמן זית
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 פלפל אדום חריף
2 כפות נענע קצוצה
1 כפית קליפת לימון קצוצה
2 כפות בצל סגול קצוץ דק מאוד

לצזיקי קישואים:
1/2 כוס יוגורט עזים עדין
1/2 כוס לבנה כבשים סמיכה
2 קישואים מרוקנים מהזרעים מגוררים בפומפייה דקה
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1 כף שמיר (לא חובה)
1 כף נענע קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 כפית מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדג במלח, פלפל ותבלין שווארמה וצורבים במחבת עם שמן זית חם כשתי דקות מכל צד.
  2. מוציאים את הדג לקרש חיתוך וקוצצים גס לרצועות המזכירות שווארמה.
  3. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומתבלים במידת הצורך.
  4. הכנת הצזיקי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. חוצים פיתה גדולה לשניים. מורחים אותה בכמות נכבדה של צזיקי וממלאים בשווארמת הדג החמימה.

הערות והשדרוגים

-מומלץ לסחוט ברגע ההגשה על השווארמה חצי עגבנייה, שתעניק חמיצות ועסיסיות נוספת למנה.
-אתם חייבים להכין פיתה אמיתית בבית, טעים פי אלף מהקנוייה. לחצו למתכון.

 

צילום: סופגי

פורסם לראשונה במאקו.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

עלי חוביזה ממולאים

עלי חוביזה ממולאים

40 עלי חוביזה גדולים או כל עלה שבא לכם למלא (עלי תות, עלי כרוב, מנגולד, תרד, גפן, מרוות ירושלים) עלי חוביזה ממולאים מצרכים: למילוי: 300

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)