ריזוטו עם קרם קוקוס מפנק
מרכיבים:
1 כוס (250 גרם) אורז לבן עגול
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות פטריות פורצ׳יני מיובשות
2 גבעולי תימין
4 כוסות (1 ליטר) מים או ציר ירקות, חם
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומר משמר
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצלים ומאדים אותם בסיר מכוסה עם שמן זית, מעט מים ומלח.
- במטחנת תבלינים טוחנים את הפטריות המיובשות לאבקה. מוסיפים אותן לבצל וממשיכים לאדות תוך בחישה.
- מוסיפים את התימין והאורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הנוזל החם כך שיעבור ב-1 ס״מ את גובה האורז בסיר. בישול הריזוטו נעשה בסיר פתוח תוך ערבוב והוספת נוזלים כאשר הנוזל נספג.
- לאחר כחצי שעה טועמים את האורז ובודקים אם הוא מוכן. מרכז גרגר האורז צריך להיות מעט קשה- אל דנטה.
- כאשר כל הנוזלים התאדו והאורז הגיע למרקם ולמידת הרכות הרצויות- מוסיפים את הקרם קוקוס, מערבבים היטב כ-2 דקות ומגישים.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז