ריזוטו עם קרם קוקוס מפנק

צילום: חיים יוסף

ריזוטו עם קרם קוקוס מפנק

מרכיבים:

1 כוס (250 גרם) אורז לבן עגול
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות פטריות פורצ׳יני מיובשות
2 גבעולי תימין
4 כוסות (1 ליטר) מים או ציר ירקות, חם
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומר משמר

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצלים ומאדים אותם בסיר מכוסה עם שמן זית, מעט מים ומלח.
  2. במטחנת תבלינים טוחנים את הפטריות המיובשות לאבקה. מוסיפים אותן לבצל וממשיכים לאדות תוך בחישה.
  3. מוסיפים את התימין והאורז ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הנוזל החם כך שיעבור ב-1 ס״מ את גובה האורז בסיר. בישול הריזוטו נעשה בסיר פתוח תוך ערבוב והוספת נוזלים כאשר הנוזל נספג.
  5. לאחר כחצי שעה טועמים את האורז ובודקים אם הוא מוכן. מרכז גרגר האורז צריך להיות מעט קשה- אל דנטה.
  6. כאשר כל הנוזלים התאדו והאורז הגיע למרקם ולמידת הרכות הרצויות- מוסיפים את הקרם קוקוס, מערבבים היטב כ-2 דקות ומגישים.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לביבות תירס וגבינה

לביבות תירס וגבינה

חד משמעית, לביבות תירס וגבינה הן הלביבות האהובות על הילדים, וזה לא פלא הן כוללות גבינות טעימות, תירס מתקתק, אחרי טיגון הן קראנצ׳יות – מה

פיתה יוונית

פיתה יוונית

עוד תשעה ימים אנחנו טסים ליוון לחודש שלם. שנה שעברה באוגוסט היינו בלסבוס. בית מבודד באי מבודד על חוף מבודד. עשר דק הליכה על חול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)