שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ריזוטו עם קרם קוקוס מפנק

צילום: חיים יוסף

ריזוטו עם קרם קוקוס מפנק

מרכיבים:

1 כוס (250 גרם) אורז לבן עגול
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות פטריות פורצ׳יני מיובשות
2 גבעולי תימין
4 כוסות (1 ליטר) מים או ציר ירקות, חם
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומר משמר

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצלים ומאדים אותם בסיר מכוסה עם שמן זית, מעט מים ומלח.
  2. במטחנת תבלינים טוחנים את הפטריות המיובשות לאבקה. מוסיפים אותן לבצל וממשיכים לאדות תוך בחישה.
  3. מוסיפים את התימין והאורז ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הנוזל החם כך שיעבור ב-1 ס״מ את גובה האורז בסיר. בישול הריזוטו נעשה בסיר פתוח תוך ערבוב והוספת נוזלים כאשר הנוזל נספג.
  5. לאחר כחצי שעה טועמים את האורז ובודקים אם הוא מוכן. מרכז גרגר האורז צריך להיות מעט קשה- אל דנטה.
  6. כאשר כל הנוזלים התאדו והאורז הגיע למרקם ולמידת הרכות הרצויות- מוסיפים את הקרם קוקוס, מערבבים היטב כ-2 דקות ומגישים.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט בטטות וקישואים חם

קבלו את המתכון לסלט בטטות וקישואים חם מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)