שירנקה מתה על מרק כתום.
אני יוצא מאיזון כשלאוכל יש שם של צבע. אני לא אוכל קרם צהוב אלא פאקינג פירה אז תנו לי מרק של ירקות כתומים. בכל אופן אין שום קשר למתכון למטה רק רציתי להסביר לכם שהמון מהאוכל שאני מעלה מכיל דלעת.
יש משהו בצבע הכתום שלה ובשלל הזנים שגדלים בארץ (הדלעת מגיעה אלינו ממשפחת הדלועים שכוללת גם מלפפון, מלון, קישוא אבל אני רוצה כתום אז גם דלעת השדה ודלעת יפנית ואפילו דלעת ספגטי ודלעת ערמונים).
כשפתחתי את חדר האוכל ב2008 אחת המנות הראשונות הייתה ריזוטו פטריות. זה היה ריזוטו מפתיתים ולא מאורז. המסעדה נפתחה בנובמבר – עונת הדלועים, אז המרתי במהירות את הפטריות לדלעת כתומה וצלוייה כמו שצריך, והנה לנו ריזוטו דלעת קרמי ברמות.
המנה פה למטה היא לא מרק כתום ולא ריזוטו פתיתים. אלא ריזוטו כמו שריזוטו צריך להיות עם דלעת הכי טעימה שיש.
יודעים מה?
קבלו: ריזוטו כתום
אם כבר הזכרנו את הריזוטו פתיתים, מוזמנים לנסות גם אותו!
הכנתם גם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם
ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש
מרכיבים:
1/2 קילו אורז לריזוטו
1 קילו דלעת אורגנית חתוכה לקוביות
1 ענף רוזמרין
1 ענף טימין
2 עלי מרווה
1 בצל לבן קצוץ
1 כוס יין לבן
100 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות גס
2 ליטר ציר ירקות
50 גרם פרמז׳ן
50 גרם מסקרפונה
אופן ההכנה:
- במחבת עם מעט חמאה ושמן זית חורכים את הדלעת והבצל כ10 דקות, ומוסיפים את עשבי התבלין ש״ייפתחו״ ויוציאו את טעמם.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מצמצמים את היין לדרגת סירופ. מוסיפים מצקת של ציר ירקות רותח עד שנספג לחלוטין באורז וכך ממשיכים עד שהריזוטו מוכן.
- מוסיפים את החמאה והפרמזן ומערבבים היטב. ממש לפני ההגשה מוסיפים את המסקרפונה.
תגובה אחת
היי יש במקרה מתכונים לציר? ירקות או עוף?