שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש

ריזוטו דלעת עומר מילר
צילום: סופגי

שירנקה מתה על מרק כתום.
אני יוצא מאיזון כשלאוכל יש שם של צבע. אני לא אוכל קרם צהוב אלא פאקינג פירה אז תנו לי מרק של ירקות כתומים. בכל אופן אין שום קשר למתכון למטה רק רציתי להסביר לכם שהמון מהאוכל שאני מעלה מכיל דלעת.
יש משהו בצבע הכתום שלה ובשלל הזנים שגדלים בארץ (הדלעת מגיעה אלינו ממשפחת הדלועים שכוללת גם מלפפון, מלון, קישוא אבל אני רוצה כתום אז גם דלעת השדה ודלעת יפנית ואפילו דלעת ספגטי ודלעת ערמונים).
כשפתחתי את חדר האוכל ב2008 אחת המנות הראשונות הייתה ריזוטו פטריות. זה היה ריזוטו מפתיתים ולא מאורז. המסעדה נפתחה בנובמבר – עונת הדלועים, אז המרתי במהירות את הפטריות לדלעת כתומה וצלוייה כמו שצריך, והנה לנו ריזוטו דלעת קרמי ברמות.

המנה פה למטה היא לא מרק כתום ולא ריזוטו פתיתים. אלא ריזוטו כמו שריזוטו צריך להיות עם דלעת הכי טעימה שיש.

יודעים מה?
קבלו: ריזוטו כתום

אם כבר הזכרנו את הריזוטו פתיתים, מוזמנים לנסות גם אותו!

הכנתם גם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

צילום: סופגי

ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש

מרכיבים:

1/2 קילו  אורז לריזוטו
1 קילו דלעת אורגנית חתוכה לקוביות
1 ענף רוזמרין
1 ענף טימין
2 עלי מרווה
1 בצל לבן קצוץ
1 כוס יין לבן
100 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות גס
2 ליטר ציר ירקות
50 גרם פרמז׳ן
50 גרם מסקרפונה

אופן ההכנה:

  1. במחבת עם מעט חמאה ושמן זית חורכים את הדלעת והבצל כ10 דקות, ומוסיפים את עשבי התבלין ש״ייפתחו״ ויוציאו את טעמם.
  2. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  3. מצמצמים את היין לדרגת סירופ. מוסיפים מצקת של ציר ירקות רותח עד שנספג לחלוטין באורז וכך ממשיכים עד שהריזוטו מוכן.
  4. מוסיפים את החמאה והפרמזן ומערבבים היטב. ממש לפני ההגשה מוסיפים את המסקרפונה.
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

טירמיסו

טירמיסו מלחם קסטן

טירמיסו – הקינוח האיטלקי הכי אהוב וגם הכי מוכר (אחרי הגלידה). הסיפור מאחורי שם המנה, שכבר מזמן הפך לקלישאה (טירה-מי-סו), כנראה מרמז דווקא על הדרך

שוב הוא לא צחק

אחרי עוד ארוחה מצויינת בפרנצ'י בפריז ניגשתי לשף המסעדה, גרגורי מרשאן, להחמיא לו על הטעמים, היצירתיות והסטייל הבלתי נגמר של שני המקומות שלו (מסעדה ומולה

שניצלונים שכולם אוהבים

שניצלונים שכולם אוהבים

אין על שניצל ואין על שניצלונים. בכלל, מטוגן זה החיים. בגלל שיש לי קרוהן, הייתי צריך לחשוב על עוד אופציות, קצת יותר נעימות לגוף, ואני

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)